Прокурорите искат ново обвинение срещу Хънтър Байдън преди края на септември

...
ВАШИНГТОН (АП) — Федералните прокурори планират да поискат от голямо
Коментари Харесай

ВАШИНГТОН (АП) — Федералните прокурори планират да поискат от голямо жури да повдигне обвинение срещу сина на президента Джо Байдън Хънтър до края на месеца, според съдебни документи, подадени в сряда .

Точните обвинения, срещу които ще бъде изправен синът на президента, не бяха ясни веднага, но изглеждаха свързани с обвинение за притежание на оръжие, в което той беше обвинен, че е притежавал огнестрелно оръжие, докато е употребявал наркотици. Той също така е бил разследван от федерални прокурори за бизнес сделките си.

U.S. Адвокатът на Делауеър Дейвид Вайс, наскоро назначен за специален адвокат по делото, се позова на искане за повдигане на обвинение преди 29 септември в доклад за състоянието, изискан от съдия Мериелън Норейка.

Адвокатите на защитата твърдят, че споразумението щади Хънтър Байдън от съдебното преследване по обвинение за престъпление с оръжие остава в сила. Това беше част от споразумение за признаване на вината за данъчни престъпления, което се провали по време на явяване в съда през юли.

Байдън беше обвинен през юни в две престъпления за неплащане на повече от 100 000 долара данъци от над 1,5 милиона долара в доходи както през 2017 г., така и през 2018 г. Очакваше се той да се признае за виновен през юли, след като сключи споразумение с прокурорите, които планираха да препоръчат две години пробация. Делото се разпадна по време на изслушването, след като Норейка, която беше назначена от президента Доналд Тръмп, изрази множество опасения относно спецификата на сделката и нейната роля в производството.

Адвокатите на Байдън не върнаха незабавно съобщения с искане коментар сряда.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР