ВАШИНГТОН (АП) — Докато се подготвяше да встъпи в длъжност

...
ВАШИНГТОН (АП) — Докато се подготвяше да встъпи в длъжност
Коментари Харесай

Байдън се отказа от обещанието за премахване на федералното смъртно наказание. Това остави свобода за Тръмп

ВАШИНГТОН (АП) — Докато се приготвяше да встъпи в служба преди три години, бъдещата администрация на Джо Байдън обмисли голям брой вероятни разновидности за осъществяване на предизборното заричане за преустановяване на федералното смъртно наказване.

Една концепция е била изпълнителна заповед, съгласно хора, осведомени с въпроса. Но Белият дом не издаде подобен, нито настоя за законодателство в Конгреса. Шест месеца по-късно основният прокурор Мерик Гарланд разгласи мораториум върху федералното смъртно наказване, с цел да изследва протоколите, употребявани за екзекутиране на хора, по-тясно деяние, което означаваше липса на изтезания при Байдън. Министерството на правораздаването от този момент упорства за смъртно наказване против обвинените, упрекнати в всеобщи стрелби в Питсбърг и Бъфало.

Днес Байдън не разисква доста смъртното наказване. Междувременно някогашният президент Доналд Тръмп непрестанно се зарича в предизборни речи, че ще търси екзекуция за дилъри на опиати като част от националната принуда против...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР