ВАШИНГТОН (АП) — Болестта на Алцхаймер тихо опустошава мозъка много

...
ВАШИНГТОН (АП) — Болестта на Алцхаймер тихо опустошава мозъка много
Коментари Харесай

Тихите мозъчни промени предхождат Алцхаймер. Изследователите имат нови улики за това кое е на първо място

ВАШИНГТОН (АП) — Болестта на Алцхаймер безшумно опустошава мозъка доста преди появяването на признаците и в този момент учените имат нови улики за сходната на домино поредност на тези промени — евентуален прозорец за интервенция един ден.

Мащабно изследване в Китай наблюдава хора на междинна възраст и по-възрастни възрастни в продължение на 20 години, употребявайки постоянни мозъчни сканирания, гръбначни пункции и други проби.

В съпоставяне с тези, които са останали когнитивно здрави, хората които в последна сметка са развили умопомрачителната болест, са имали по-високи равнища на обвързван с заболяването на Алцхаймер протеин в гръбначномозъчната си течност 18 години преди диагнозата, оповестиха откриватели в сряда. След това на всеки няколко години по-късно изследването открива различен по този начин наименуван биомаркер за проблеми с пивоварната.

Учените не знаят по какъв начин тъкмо се образува заболяването на Алцхаймер. Един ранен признак е този леплив протеин, наименуван бета-амилоид, който с течение на времето с...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР