ВАШИНГТОН (АП) — Адвокатите на бившия президент Доналд Тръмп призоваха

...
ВАШИНГТОН (АП) — Адвокатите на бившия президент Доналд Тръмп призоваха
Коментари Харесай

Адвокатите на Тръмп казват на Върховния съд засега да стои настрана от спора за имунитета по делото за изборите през 2020 г.

ВАШИНГТОН (АП) — Адвокатите на някогашния президент Доналд Тръмп приканиха Върховния съд на Съединени американски щати в сряда да се отдръпна от разногласието за дали може да бъде преследван по обвинявания, че е възнамерявал да анулира резултатите от изборите през 2020 година

Екипът на специфичния прокурор Джак Смит предходната седмица прикани Върховния съд на нацията да вземе и бързо да прегледа изказванията на Тръмп, че той се употребява с имунитет против наказателно гонене като някогашен президент. Необичайното искане за бързо решение изглеждаше предопределено да предотврати всевъзможни забавяния, които биха могли да отсрочат процеса против републиканския любимец за президентските избори през 2024 година, който сега би трябвало да стартира на 4 март, до след президентските избори идната година.

Но Адвокатите на Тръмп споделиха пред Върховния съд, че няма причина да се занимават с въпроса в този момент, изключително тъй като по-нисък апелативен съд във Вашингтон към този момент преглежда същия въпрос и е насрочил причини за 9 януари.

„ Важността не нала...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР