ВАШИНГТОН (AP) — Адвокатът, избран да бъде първият висш прокурор

...
ВАШИНГТОН (AP) — Адвокатът, избран да бъде първият висш прокурор
Коментари Харесай

Адвокат, избран да преследва сексуално насилие в армията, е уволнен заради стар имейл, поставящ под съмнение твърденията на жертвите

ВАШИНГТОН (AP) — Адвокатът, определен да бъде първият върховен прокурор на армията за полови похищения в границите на главната промяна на военната правосъдна система, има е уволнен поради имейл, който е изпратил преди 10 години, който наподобява омаловажава обвиняванията на жертвите в нахлуване.

Бриг. Ген. Уорън Уелс беше отхвърлен от работа в петък от секретаря на армията Кристин Уормът, единствено часове откакто й беше даден имейл.

Уелс беше новият основен специфичен юрист на армията по каузи, включващи полово принуждение и други топ закононарушения — служба, основана като част от устрема на Конгреса да обнови военната правосъдна система, за която смяташе, че може да бъде прекомерно почтителна към военнослужещи, упрекнати в полово закононарушение. Очакваше се офисът да стартира работа към края на годината.

В имейла, изпратен до редица членове на неговия личен състав през юни 2013 година, Уелс се оплака от това, което сподели, че са погрешни изказвания от някои хипотетични жертви, посочвайк...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР