ВАШИНГТОН (АП) — Администрацията на Байдън в петък ще обяви

...
ВАШИНГТОН (АП) — Администрацията на Байдън в петък ще обяви
Коментари Харесай

Администрацията на Байдън обявява ангажимент от 5 милиарда долара за научноизследователска и развойна дейност на компютърни чипове

ВАШИНГТОН (АП) — Администрацията на Байдън в петък ще разгласи инвестицията от 5 милиарда $ в публично-частен консорциум, ориентиран към поддръжка на научноизследователска и развойна активност в напреднали компютърни чипове.

Националният център за полупроводникови технологии се финансира посредством Закона за CHIPS и науката. Този закон от 2022 година има за цел да съживи още веднъж бранша на компютърните чипове в Съединените щати посредством целенасочена държавна поддръжка.

„ Трябва да строим за бъдещето и това значи да вършим вложения в научноизследователска и развойна активност “, сподели министърът на търговията Джина Раймондо пред кореспонденти в диалог за прелиминарен обзор на финансовия ангажимент.

Центърът ще помогне за финансиране на дизайна и прототипирането на нови чипове, в допълнение към образованието на служащи за бранша. Компаниите споделят, че се нуждаят от квалифицирана работна мощ, с цел да се възползват от обособените 39 милиарда $, предоставени от държавното управление за...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР