ВАШИНГТОН (AP) — Администрацията на Байдън ще започне да прилага

...
ВАШИНГТОН (AP) — Администрацията на Байдън ще започне да прилага
Коментари Харесай

Компаниите за изкуствен интелект ще трябва да започнат да докладват своите тестове за безопасност на правителството на САЩ

ВАШИНГТОН (AP) — Администрацията на Байдън ще стартира да ползва ново условие за разработчиците на съществени системи с изкуствен интелект да разкриват резултатите от своите проби за сигурност на държавно управление.

Съветът на Белия дом за изкуствен интелект е плануван да се срещне в понеделник, с цел да прегледа постигнатия прогрес по изпълнителната заповед, която президентът Джо Байдън подписа преди три месеца за ръководство на бързо разрастващата се технология.

Главната измежду 90-дневните цели от заповедта беше мандат според Закона за отбранителното произвеждане фирмите с изкуствен интелект да споделят жизненоважна информация с Министерството на търговията, в това число проби за сигурност.

Бен Бюканън, специфичен консултант на Белия дом по AI, сподели в изявление, че държавното управление желае „ да знае, че AI системите са безвредни, преди да бъдат пуснати на обществеността – президентът беше доста явен, че фирмите би трябвало да дават отговор на това лента. “

Софтуерните компа...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР