ВАШИНГТОН (AP) — Администрацията на Байдън предоставя 162 милиона долара

...
ВАШИНГТОН (AP) — Администрацията на Байдън предоставя 162 милиона долара
Коментари Харесай

Администрацията на Байдън обявява 162 милиона долара за разширяване на фабриките за компютърни чипове в Колорадо и Орегон

ВАШИНГТОН (AP) — Администрацията на Байдън дава 162 милиона $ на Microchip Technology за подкрепяне на локалното произвеждане на компютърни чипове — второто известие за финансиране, обвързвано с закон от 2022 година, предопределен да съживи производството на полупроводници в Съединени американски щати.

Стимулите включват 90 милиона $ за възстановяване на цех в Колорадо Спрингс, Колорадо, и 72 милиона $ за разширение на фабрика в Грешам, Орегон, сподели Министерството на търговията. Инвестициите ще разрешат на Microchip Technology да утрои локалното си произвеждане и да понижи зависимостта си от задгранични заводи.

Голяма част от парите ще финансират производството на микроконтролери, които се употребяват от военните, както и в коли, домашен уреди и медицински устройства. Правителствени чиновници обявиха, че чакат вложенията да основат 700 работни места в строителството и производството през идващото десетилетие.

Лейл Брейнард, шеф на Националния икономич...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР