ВАШИНГТОН (AP) — Администрацията на Байдън постигна споразумение за предоставяне

...
ВАШИНГТОН (AP) — Администрацията на Байдън постигна споразумение за предоставяне
Коментари Харесай

Администрацията на Байдън е готова да предостави 6,1 милиарда долара на Micron Technology за заводи за чипове в Ню Йорк, Айдахо

ВАШИНГТОН (AP) — Администрацията на Байдън реализира съглашение за даване на 6,1 милиарда $ държавна поддръжка за Micron Technology за произвеждане на модернизиран компютър с памет чипове в Ню Йорк и Айдахо.

Лидерът на болшинството в Сената Чък Шумър, D-N.Y., персонално ухажва Micron да построи това, което в последна сметка ще бъде набор от четири заводи за чипове в Сиракуза – и означи в изявление в сряда, че известието беше знак за гласоподавателите за това по какъв начин демократите съживяват индустриалния бранш.

„ Това ще бъде най-големият цех за чипове с памет в Америка “, сподели Шумър. „ За региона на Сиракуза това е най-хубавото нещо, което се е случвало евентуално след канала Ери. “

Сравнението с инфраструктурния план от 1825 година, който свързва Големите езера с Атлантическия океан, демонстрира мащаба на икономическия влияние, както и залогът за националната сигурност.

Включително държавната поддръжка, Micron възнамерява да влага 100 милиарда $ в северна...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР