Вашингтон активно призовава своите съюзници, включително Нидерландия, Япония, Германия и

...
Вашингтон активно призовава своите съюзници, включително Нидерландия, Япония, Германия и
Коментари Харесай

САЩ призоваха и други държави да засилят натиска върху Китай

Вашингтон интензивно приканва своите съдружници, в това число Нидерландия, Япония, Германия и Южна Корея, да засилят рестриктивните мерки върху достъпа на Китай до модерни полупроводникови технологии, оповестява Bloobmerg.

Представителите на американското държавно управление виждат това като метод да затворят и последните останали малки врати в глобите, наложени през последните няколко години, и да забавят напредъка на Китай в основаването на лична полупроводникова промишленост.

Например, Съединени американски щати оказват напън върху Нидерландия с искане компанията ASML да спре да обслужва комплицираното съоръжение за произвеждане на чипове, закупено преди този момент от китайците.

Не е забравена и Япония – от нея се изисква да ограничи доставките на специфични химикали, без които актуалните чипове просто не могат да бъдат направени. А японците са експерти в тази област, да си спомним да вземем за пример за Shin-Etsu Chemical или Tokyo Ohka Kogyo.

Европа и Япония към този момент дават отговор на Вашингтон доста сдържано. Един тип - дано първо да се види резултата от към този момент настоящите наказания, а по-късно да се...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР