Федерални следователи се изпращат в Мауи, за да помогнат на разследването на пожар

...
Вашингтон — Вследствие на опустошителните горски пожари, които се разпространиха
Коментари Харесай

Вашингтон — Вследствие на опустошителните горски пожари, които се разпространиха из Мауи миналата седмица и взеха повече от 100 жертви, Министерството на правосъдието разположи федерални екипи за реагиране при извънредни ситуации в Хавай за подкрепа местната реакция при определяне на причината за пожарите.

Следователи от Бюрото за алкохол, тютюн и огнестрелни оръжия бяха изпратени в петък, съобщи агенцията. Екипът от пет изследователи включва електроинженер от Лабораторията за пожарни изследвания на ATF и ръководител на групата за палежи и експлозиви.

Обявявайки разгръщането, специалният агент на ATF Seattle Field Division Джонатан Макферсън каза в изявление: „Надяваме се разгръщането на ресурсите на Националния екип за реагиране да позволи на жителите на Мауи, щата и нацията като цяло, за да знаем, че ще направим всичко по силите си, за да подкрепим нашите местни колеги при определянето на произхода и причината за горските пожари там и да се надяваме да донесем малко изцеление на общността."

Публикация на ATF в социалните медии. Двата компонента не отговориха веднага на искане за коментар.

Под ръководството на механизъм на Министерството на правосъдието, наречен Функция за спешна поддръжка №13, федералните агенции реагират на природни и други бедствия, за да помогнат за местната безопасност и сигурност. Политиката диктува, че първата линия за реакция по време на бедствия като пожарите в Мауи е на държавните и местните власти, но федералните компоненти помагат „в ситуации, изискващи широка обществена безопасност и сигурност и когато държавните, племенните и местните правителствени ресурси са претоварени или неадекватни ."

Други федерални агенции като Министерството на вътрешната сигурност също изпълняват обширни функции за реагиране при извънредни ситуации.

Повече от 110 души са загинали в резултат на пожара в Лахайна – най-смъртоносният горски пожар от повече от век според официални лица – и търсенето на жертви продължава. В четвъртък ръководителят на Агенцията за управление на извънредни ситуации на Мауи подаде оставка, след като отговорът на неговата агенция на пожара беше подложен на обществено внимание.

Причината за пожарите не е установена и следователите проучват дали електропроводи може да са предизвикали горските пожари.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР