Вашингтон — Висш сенатор от Капитолийския хълм настоява администрацията на

...
Вашингтон — Висш сенатор от Капитолийския хълм настоява администрацията на
Коментари Харесай

Грасли настоява администрацията на Байдън за информация относно трафика на оръжие в Мексико след разследване на CBS Reports

Вашингтон — Висш сенатор от Капитолийския рид упорства администрацията на Байдън да даде повече информация за стъпките, които подхваща, с цел да спре потока от огнестрелни оръжия от Съединени американски щати в Мексико след следствие на CBS Reports, което разкри по какъв начин американците оказват помощ на мексиканските наркокартели да придвижват контрабандно оръжие през южната граница.

Sen. Чък Грасли, републиканец от Айова, изпрати писмо до ръководителя на Бюрото за алкохол, тютюн, огнестрелни оръжия и експлозиви във вторник с искане за всички записи, свързани с плана Тор, и брифинг за програмата, която беше междуведомствена самодейност, стартирана през 2018 година за идентифициране и разрушение на веригите за доставки в Съединени американски щати, които доставят оръжия на мексиканските наркокартели. На напъните беше отказано финансиране за фискалната 2022 година от ATF, откри CBS News.

В писмото си до шефа на ATF Стивън Детелбах, Грасли упрекна бюрото, че насочва ресурсите надалеч от насочването към незаконни лица, с цел да се концентрира върху спазването на закона притежателите и продавачите на оръжия вместо това, цитирайки отнемането на федерални лицензи за огнестрелни оръжия и препоръчано предписание, което уголемява определението за това кой би трябвало да стане федерален лицензополучател за огнестрелни оръжия.

вкара законодателство предишния месец, което има за цел да ограничи трафика на огнестрелни оръжия от Съединени американски щати в Мексико.

Мярката, наречена Закон за прекъсване на въоръжаването на картелите, последва публикуването на документалния филм на CBS Reports, който откри, че американски жители са били подкрепяне на мексикански наркокартели да изнесат контрабандно боеприпас от оръжия, в това число военни огнестрелни оръжия, от Съединени американски щати. След като огнестрелните оръжия бъдат закупени от купувачи на сламка, те се придвижват през южната граница посредством брокери и куриери.

Съединени американски щати разследващи документи и изявленията с сегашни и някогашни федерални чиновници разкриха, че държавното управление на Съединени американски щати е знаело за трафика на огнестрелни оръжия от наркокартелите от години, само че не е направило доста, с цел да спре мрежите, работещи в Съединени американски щати CBS News заяви, че тези мрежи се движат до 1 милион огнестрелни оръжия през южната граница всяка година.

Съединени американски щати чиновници признаха по какъв начин потокът от оръжия от Съединени американски щати и в Мексико е разрешил на наркокартелите зад смъртоносната зараза от фентанил в нацията да защитят интервенциите си и сполучливо да надминат мексиканските правоприлагащи органи.

За да нарушат потока от опиати и оръжия сред Съединени американски щати и Мексико и унищожаване на мрежи за трафик, високопоставени чиновници от администрацията на Байдън споделиха, че ускоряват съдействието с мексиканските управляващи.

Държавният секретар Антъни Блинкен, секретарят по вътрешната сигурност Алехандро Майоркас и основният прокурор Мерик Гарланд пътуваха до Мексико този месец, с цел да се срещнат със своите сътрудници за полемики, които се концентрираха частично върху придвижването на противозаконни огнестрелни оръжия и синтетични опиати.

„ Ние в Съединените щати добре разбираме заплахите от военните оръжия, които са трафикирани към Мексико. Те са сериозна заплаха за Съединените щати и сериозна заплаха за Мексико, тъй като пазят картелите ", сподели Гарланд по време на конференция предходната седмица. „ Така че ще създадем всичко по силите си, с цел да спрем противозаконния трафик на оръжия за наркотрафикантите като част от нашата битка за разбиването на всяка частица от веригата на наркотрафикантите. “

Главният прокурор сподели Министерството на правораздаването назначава нови пълномощия, предоставени от Конгреса, за гонене на трафиканти на оръжие и изземване на противозаконни огнестрелни оръжия и акцентира неотдавнашните арести на седем души в Тексас, които бяха упрекнати в закупуването на повече от 100 оръжия, които са били трафикирани в Мексико.

< p> Гарланд също по този начин уточни работата по Operation Southbound, план, който включва девет мултиагентски работни групи за огнестрелни оръжия, които имат за цел да спрат трафика на оръжия.

Майоркас също сподели, че Министерството на вътрешната сигурност ще споделя с мексикански сътрудници месечен отчет за придвижването и плануваното придвижване на оръжия, предопределени за Мексико, в опит да се улеснят взаимните интервенции и следствия. Чрез интервенция „ Без диря “, план на вътрешната сигурност за битка с противозаконния трафик на оръжия от Съединени американски щати в Мексико, възбраната на огнестрелни оръжия се е нараснала с повече от 44% през последната година, сподели секретарят.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР