ВАШИНГТОН — В решението си, че държавите не могат да

...
ВАШИНГТОН — В решението си, че държавите не могат да
Коментари Харесай

След като Тръмп спечели във Върховния съд, някои предупреждават, че може да е по-трудно за Конгреса да отстрани „клетвопрестъпили бунтовници“

ВАШИНГТОН — В решението си, че страните не могат да изхвърлят Доналд Тръмп от гласуването, Върховният съд сложи обилни ограничавания за всевъзможни старания — в това число от Конгреса — за попречване на връщането на някогашния президент на поста.

Ако Тръмп завоюва президентските избори и законодателите по-късно се опитат да не удостоверят резултатите и да му попречат да встъпването в служба, тъй като той е „ взел участие в протест “ според раздел 3 от 14-та корекция на конституцията, решението може да забрани това деяние. Тръмп, макар консервативното си болшинство 6-3 — изглеждаше разграничен, като тримата демократични съдии гневно възразиха против очевидната усмирителна риза, която решението наложи на Конгреса.

Съдия Ейми Кони Барет, реакционер, написа личното си мнение, като сподели, че също има вяра, че съдът е решил проблеми, които не би трябвало да взема решение, само че тя не се причисли към обособеното мнение на демократичните съдии.

Очевидно без подк...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР