ВАШИНГТОН — В понеделник разделен Върховен съд позволи на агентите

...
ВАШИНГТОН — В понеделник разделен Върховен съд позволи на агентите
Коментари Харесай

Върховният съд позволява на агентите на граничния патрул да премахнат бодливата тел, монтирана от Тексас на границата с Мексико

ВАШИНГТОН — В понеделник разграничен Върховен съд разреши на сътрудниците на граничния патрул да пререже или реалокира бодливата тел тексас, монтирана на границата сред Съединени американски щати и Мексико като част от напъните на страната да предотврати противозаконното секване на границата.

Съдът с 5-4 гласа удовлетвори незабавна молба, подадена от администрацията на Байдън, която твърди че Тексас пречи на сътрудниците да извършват отговорностите си.

Кратката заповед отбелязва, че четирима консервативни членове на съда от девет съдии биха отхвърлили настояването на държавното управление. Те бяха арбитър Кларънс Томас, арбитър Самуел Алито, арбитър Нийл Горсуч и арбитър Брет Кавано.

Администрацията на Байдън споделя, че кабелът пречи на сътрудниците да доближат до мигранти, които към този момент са минали границата със Съединени американски щати.

Губернаторът на Тексас Грег Абът, републиканец, сложи бодливата тел покрай Рио Гранде в Ийгъл Пас като част от интервенция за справяне с незаконната имиграция, к...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР