Вашингтон — В голямо обръщане, демократът Джаред Голдън от Мейн

...
Вашингтон — В голямо обръщане, демократът Джаред Голдън от Мейн
Коментари Харесай

Демократическият представител Джаред Голдън обръща курса, сега в полза на забраната на нападателните оръжия след масовите стрелби в Мейн

Вашингтон — В огромно превръщане, демократът Джаред Голдън от Мейн прикани Конгреса да забрани нападателните оръжия след двете всеобщи стрелби в Люистън.

„ Противопоставих се на напъните за възбрана на смъртоносните военни оръжия, като щурмовата пушка, употребена за осъществяване на това закононарушение “, сподели Голдън на конференция в четвъртък. „ Дойде моментът да поема отговорност за този неуспех, заради което в този момент приканвам Конгреса на Съединените щати да забрани автоматите като тази, употребена от болния причинител на това всеобщо ликвидиране в родния ми град Люистън, Мейн. "

Най-малко 18 души бяха убити, а други 13 бяха ранени, когато въоръжен мъж първо откри огън в зала за боулинг, а по-късно и в ресторант в дребния град в сряда вечерта. Заподозреният, за който се счита, че е 40-годишният Робърт Кард, остава на независимост.

измежду шепа демократи да гласоподават против законопроект, който би забранил някои полуавтоматични оръжия. Законопроектът беше признат от Камарата след всеобщи стрелби в учебно заведение в Увалде, Тексас, супермаркет в Бъфало, Ню Йорк, и церемониал в Хайланд Парк, Илинойс.

Голдън също гласоподава срещу законопроект, признат от Камарата, който щеше да увеличи възрастовата граница за закупуване на полуавтоматична пушка и да забрани продажбата на пълнители с огромен потенциал.

„ В продължение на прекалено много години, след трагичните насилствени всеобщи стрелби, както Конгресът, по този начин и обществеността реагираха със същия цикъл на партизански спор и покровителство за оферти, които нямат задоволителна поддръжка, с цел да станат закон. Отново и още веднъж този цикъл докара до нищо не свършено “, сподели Голдън в изказване от юни 2022 година

„ Сега не е време за законопроекти, за които всички знаем, че ще се провалят. Конгресът не би трябвало просто да се концентрира върху „ да направи нещо “, а по-скоро да направи нещо всъщност, което може да премине в закон и ще форсира напъните за попречване тези с насилствени планове от придобиване или владение на оръжие “, се споделя в изказването.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР