Специален прокурор предава първата партида секретни материали на Тръмп в делото за документи

...
Вашингтон — Специалният прокурор Джак Смит е предал на бившия
Коментари Харесай

Вашингтон — Специалният прокурор Джак Смит е предал на бившия президент Доналд Тръмп и неговите адвокати първата партида класифицирани материали като част от процеса на откриване в делото за работата на бившия президент с чувствителни правителствени документи, след като той напусна Белия дом.

В документ в четвъртък Смит и неговият екип уведомиха американския окръжен съдия Ейлийн Кенън, че са направили първото си производство на класифицирани откритие в сряда, същия ден, когато Кенън издаде защитна заповед, свързана с класифицираната информация, разкрита на Тръмп и неговите адвокати в навечерието на процеса, който трябва да започне през май.

Прокурорите казаха, че някои от чувствителните материали могат да бъдат прегледани от адвокатите на Тръмп, които са получили междинни разрешения, но други документи изискват от тях да имат „окончателни разрешения с допълнителни необходими четения в различни отделения“. Строго класифицираната информация често е „отделена“, за да се ограничи броят на длъжностните лица, които имат достъп до нея.

40 обвинения, свързани с предполагаемата му злоупотреба с класифицирани документи, които бяха възстановени от Мар-а-Лаго, след като той напусна поста през януари 2021 г. , Тридесет и две от обвиненията срещу Тръмп са за умишлено задържане на информация за националната отбрана, свързана със специфични документи с класификационни знаци, които правителството твърди, че е извадило от имота му в Южна Флорида през 2022 г.

Наута, помощник на Тръмп е изправен пред общо осем обвинения, а Де Оливейра, управител на имоти в Mar-a-Lago, е обвинен по четири обвинения. И тримата, Тръмп, Наута и Де Оливейра, се признаха за невинни по всички повдигнати срещу тях обвинения.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР