Ким Чен Ун планира да се срещне с Владимир Путин в Русия, каза американски официален представител

...
Вашингтон — Севернокорейският лидер Ким Чен Ун планира да се
Коментари Харесай

Вашингтон — Севернокорейският лидер Ким Чен Ун планира да се срещне с руския президент Владимир Путин този месец, за да обсъдят евентуално предоставяне на Москва на оръжия за подкрепа на продължаващата й война в Украйна, каза американски служител пред CBS News.

Ким ще се срещне с Путин в Русия, въпреки че точното място не е ясно. New York Times първи съобщи за пътуването на севернокорейския лидер.

Възможната среща между руския и севернокорейския лидер идва, след като Белият дом заяви, че има нова информация, че преговорите за оръжия между двете страни „активно напредват“. Говорителят на Съвета за национална сигурност Джон Кърби каза пред репортери в сряда, че руският министър на отбраната наскоро е пътувал до Северна Корея, за да „се опита да убеди Пхенян да види артилерийски боеприпаси“ за Русия, а след посещението Путин и Ким са разменили писма, „като обещават да засилят двустранното си сътрудничество. „

изпрати делегации на високо ниво в Северна Корея през юли, което отбеляза първите посещения на висши чуждестранни служители от началото на пандемията COVID-19 през 2020 г. По време на пътуването Ким даде на Шойгу, министър на отбраната на Русия, обиколка с екскурзовод на оръжия и ракети на Северна Корея на оръжейна изложба, според снимки, споделени от севернокорейските медии.

Последното предупреждение за това, че Пхенян вероятно предоставя оръжия на Русия идва почти година след като американски служители предупредиха руското министерство на отбраната беше в процес на закупуване на ракети и артилерийски снаряди от Северна Корея за войната в Украйна, цитирайки наскоро понижена констатация на разузнаването на САЩ. Русия също използва дронове, произведени в Иран, за да атакува украински градове.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР