Вашингтон — Републиканците в Камарата ще се съберат на вътрешна

...
Вашингтон — Републиканците в Камарата ще се съберат на вътрешна
Коментари Харесай

Републиканците в Камарата на представителите търсят път напред, след като Скализ отпадна от надпреварата за председател

Вашингтон — Републиканците в Камарата ще се съберат на вътрешна среща в петък сутринта, с цел да се опитат да начертаят път напред за избора на нов претендент за ръководител след водача на болшинството Стив Скалийз, който завоюва утвърждението единствено преди два дни, ненадейно разгласи решението си да се отдръпна.

Съобщението на Скалийз късно в четвъртък пристигна на фона на възходяща съпротива против кандидатурата му от десния фланг на разпокъсаната конференция на Републиканската партия, което го прави малко евентуално той може да си обезпечи нужните 217 гласа, с цел да завоюва чукчето при гласоподаване в Камарата. Републиканците в Камарата на представителите избраха Скалийз за собствен претендент за представител пред реп. Джим Джордан, закостенял подстрекател, който управлява правосъдната комисия, при гласоподаване при закрити порти в сряда.

Скалийз сподели пред кореспонденти, че е взел решението си да се отдръпна с вяра че може да се появи претендент, който може да сплоти партията.

изпъден от председателското място в невиждано гласоподаване предходната седмица. Камарата на представителите е към този момент втора седмица без водач, оставяйки една камара на Конгреса на процедура парализирана, до момента в който не бъде определен представител.

„ Ние сме транспортен съд, който няма рул сега “, представител. Марк Алфорд, първокурсник от Тексас, сподели пред кореспонденти в четвъртък, като добави, че „ това е обезпокоителен миг за членовете, пристигнали тук, с цел да вършат сериозен бизнес. “

Дисфункцията измежду републиканците идва, когато законодателите се сблъскват с бърза - наближава 17 ноември, крайният период за финансиране на държавното управление и възходящ напън за отговор на войната в Израел и Газа след бруталните офанзиви на Хамас преди съвсем една седмица. И въпреки всичко, макар проблемите, изискващи дейности от Конгреса, не е ясно кой от Републиканската партия може да завоюва необятната поддръжка, нужна, с цел да стане ръководител.

Поддръжниците на Йордания, които си осигуриха 99 гласа по време на тайното гласоподаване по-рано тази седмица, имат допусна, че той може да завоюва чукчето, макар че кандидатурата му евентуално ще срещне опозиция от страна на умерените републиканци. Джордан е съосновател на консервативната секта на свободата на Дома и беше основен състезател в прекъсването на работата на държавното управление през 2013 година Републиканецът от Охайо също е един от най-гласните бранители на някогашния президент Доналд Тръмп на Капитолийския рид и играе водеща роля в следствието за импийчмънт на президента Байдън.

Въпреки че съдружниците на Джордан споделят, че той е единственият републиканец който може да завоюва 217 гласа, представителят Майк Гарсия от Калифорния уточни, че някои депутати от Републиканската партия ще бъдат отхвърлени да поддържат консерватора от Охайо след събитията от седмицата.

„ Има научен спор за това дали награждаваме, знаете ли, тиранията на малцинството в този случай “, сподели той, добавяйки, че макар че поддържа Джордан, „ има задоволително хора, които биха видели какво се е случило и станало през последните 40 часа, с цел да не го поддържат, че ние ще имаме същият проблем с Джордан, който имахме със Скалис. Така че мисля, че това е математически проблем. краткотрайно разшири пълномощията на представителя Патрик Макхенри, който краткотрайно управлява камарата като краткотраен представител. Макхенри беше назначен на поста от Маккарти след отстраняването му, макар че историческият темперамент на обстановката остави Камарата без казус за позоваване.

Обхватът на пълномощията на Макхенри отвън надзора върху избора на нов представител е неразбираемо.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР