Вашингтон — правителството на Куба е готово да приеме повече

...
Вашингтон — правителството на Куба е готово да приеме повече
Коментари Харесай

Висш кубински служител казва, че страната е отворена за повече депортации от САЩ, обвинява ембаргото за изселването на мигранти

Вашингтон — държавното управление на Куба е готово да одобри повече полети за депортиране от Съединени американски щати на кубински мигранти, които са пътували до южната граница в рекорден брой през последните три години, сподели върховен кубински чиновник пред CBS News в извънредно изявление.

След двугодишна пауза Съединени американски щати възобновиха полетите за депортиране до острова предходната година. Оттогава Съединени американски щати изпращат по един полет с кубински депортирани до Хавана всеки месец.

Но в изявление за CBS News тази седмица заместник-министърът на външните работи на Куба Карлос Фернандес де Косио сподели, че кубинските чиновници са подготвени да се съобразят повече от един полет на месец.

Данни за митническа и гранична отбрана. Потокът от кубински мигранти към границата на Съединени американски щати се забави от предходната година, когато администрацията на Байдън сътвори стратегии, които разрешиха на някои кубинци да летят законно в Съединени американски щати или да се явят на формален граничен пункт.

В изявлението тази седмица Фернандес де Косио упрекна за изселването от Куба през...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР