ВАШИНГТОН — Първите два производствени хеликоптера MH-139A Gray Wolf вече

...
ВАШИНГТОН — Първите два производствени хеликоптера MH-139A Gray Wolf вече
Коментари Харесай

Производството на хеликоптери Boeing Gray Wolf се увеличава с края на тестовата фаза

ВАШИНГТОН — Първите два индустриални хеликоптера MH-139A Gray Wolf към този момент са в дефинитивно сглобяване и Boeing съобщи, че чака дълго чаканата доставка на първия от тези хеликоптери на военновъздушните сили в средата на 2024 година

Шестият и финален тестов хеликоптер Gray Wolf беше доставен през октомври, се споделя в изказване на компанията в понеделник, отбелязвайки края на неговата фаза на проучване, развиване, тестване и оценка и прекосяване към съсредоточаване само върху производството.

Сивият вълк е плануван да размени флотилията на военновъздушните сили от 63 хеликоптера UH-1N Huey от епохата на Виетнам за чиновници по сигурността, които да патрулират нуклеарните ракетни полета на службата и да транспортира висши чиновници в региона на Вашингтон. Военновъздушните сили възнамеряват да купят до 80 MH-139, които са милитаризирана версия на комерсиалния хеликоптер AW139 на италианската аерокосмическа компания Leonardo.

„ Доставянето на всички самолети RDT&E на Военновъздушни сили им разрешава да не престават сериозните оперативни проби и разрешават на Boeing да се концентрира върху построяването на първия сериен аероплан “, сподели в изказването Azeem Khan, програмен шеф на Boeing MH-139. „ Сивият вълк ще обезпечи решаващи усъвършенствания в способността за национална сигурност на военновъздушните сили. Това е значима стъпка за стартирането на самолета в употреба. “

През март Военновъздушните сили реализираха решение на Milestone C да продължат напред с първичното произвеждане на Grey Wolf с ниски темпове и наградиха Boeing и Leonardo Договор за 285 милиона $ за започване на построяването на първите 13 хеликоптера.

Леонардо стартира построяването на MH-139A в своята фабрика във Филаделфия и по-късно го реалокира в Ridley Park на Boeing, Пенсилвания, оборудване, където е приспособен за военна приложимост.

Говорителят на Boeing Брет Анкер сподели пред Defense News, че първите два индустриални MH-139 в дефинитивно сглобяване към момента са в оборудването на Leonado, до момента в който фирмите форсират работата по първичните си 13 хеликоптера. Анкер сподели, че работата по доставките и производството към този момент е в ход.

Програмата MH-139 се бори през последните години с непредвидени провокации, свързани с консолидираното на военни системи в платформата за търговски хеликоптери, което докара до забавяния, довели до нарушение на графика през април 2021 година, сподели Службата за отчетност на държавното управление в отчет за оценка на оръжейните системи тази година.

Програмата MH-139 също претърпя закъснение при приемането на нужните документи на FAA, което през 2021 година накара Военновъздушните сили да отсрочат проектите си за доставки. Служители на програмата споделиха на GAO, че документите на FAA са пристигнали през 2022 година и са разрешили на услугата да одобри първите четири тестови хеликоптера.

Важното решение за започване на произвеждане в последна сметка пристигна към година и половина по-късно от предстоящото заради FAA узаконяване тестване закъснение, GAO сподели.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР