Вашингтон — Около 97% от имащите право на глас могат

...
Вашингтон — Около 97% от имащите право на глас могат
Коментари Харесай

Достъпът до предсрочно гласуване се е увеличил значително от 2000 г. насам, констатира доклад

Вашингтон — Около 97% от имащите право на глас могат да гласоподават преди деня на изборите тази година, отбелязвайки огромна смяна по отношение на единствено преди няколко десетилетия, съгласно отчет, оповестен във вторник от Центъра за нововъведения и проучвания на изборите, като специалистите споделят, че увеличеният ранен достъп укрепва честността на изборите и защищава от дезинформация.

През 2000 година единствено 40% от имащите право на глас можеха да гласоподават преди изборния ден, само че през 2024 година Алабама, Делауеър, Мисисипи и Ню Хемпшир са единствените щати, които не оферират алтернатива за предварително гласоподаване, като броят на щатите с опцията нараства от 24 през 2000 година на 46 тази година. А в 36 щата и Вашингтон, окръг Колумбия, гласоподавателите също имат опцията да гласоподават по пощата, без да се изисква да показват съответна причина.

Дейвид Бекер, изпълнителен шеф на Центъра за нововъведения и проучвания на изборите и CBS News помощник на изборния закон, сподели, че през 2000 година 60% от всички гласоподава...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР