Карлос Де Оливейра, управител на имоти в Мар-а-Лаго, се връща в съда по дело за класифицирани документи

...
Вашингтон — Карлос Де Оливейра, управител на имоти в курорта
Коментари Харесай

Вашингтон — Карлос Де Оливейра, управител на имоти в курорта Южна Флорида на бившия президент Доналд Тръмп, трябва да се яви във федерално съд във Форт Пиърс, Флорида, във вторник, за да пледира по обвиненията, повдигнати от специалния прокурор Джак Смит във федералното дело, според което Тръмп е боравил неправилно с чувствителни правителствени документи след напускането на поста.

Де Оливейра е изправен пред четири обвинения, свързани с твърдения от специалния прокурор, че той, с Тръмп и помощник Уолт Наута, се е опитал да изтрие запис от охранителна камера от Мар-а-Лаго, който е бил търсен от разследващите. Той се появи първоначално миналия месец и беше освободен срещу гаранция от $100 000.

Двете по-ранни обвинения на Де Оливейра бяха отложени, защото той не беше наел адвокат във Флорида, което се изисква. Въпреки че последното изслушване на Де Оливейра, насрочено за миналия четвъртък, беше отложено, и Тръмп, и Наута пледираха невинни по допълнителни обвинения, произтичащи от разследването на Смит на правителствени записи, възстановени от Мар-а-Лаго. Наута присъства на второто му обвинение, докато Тръмп се отказа от явяването си.

дело срещу Тръмп и Наута миналия месец. Той е изправен пред едно обвинение за промяна, унищожаване, осакатяване или укриване на обект; едно обвинение за корупционна промяна, унищожаване, осакатяване или укриване на документ, запис или друг предмет; едно обвинение за заговор за възпрепятстване на правосъдието; и едно обвинение за даване на неверни изявления и изявления по време на доброволно интервю с федерални следователи.

Актуализираният обвинителен акт също включва три нови обвинения срещу Тръмп, който вече беше изправен пред 37 престъпления, произтичащи от работата му с чувствителни правителствени записи . Новите обвинения, повдигнати от специалния прокурор, включват две обвинения за възпрепятстване и едно допълнително обвинение за незаконно задържане на информация за националната отбрана, което се отнася до меморандум на Пентагона за Иран, за който се твърди, че Тръмп е показал на писател и издател по време на среща през юли 2021 г. в неговия Бедминстър, Ню Джърси, голф клуб.

Тръмп се призна за невинен по първоначалните 37 обвинения през юни и заяви, че случаят на Смит е част от партизански „лов на вещици“, предназначен да навреди на кандидатурата му за Белия дом през 2024 г. Наута също се призна за невинен по шестте първоначални обвинения, повдигнати срещу него по време на първото му обвинение миналия месец.

Процесът по делото трябва да започне през май 2024 г.

Новите обвинения в обвинителния акт включва запис от охранителна камера в Мар-а-Лаго, който беше издирван чрез призовка на федералното голямо жури, изпратена до адвокат на Тръмп през юни 2022 г. Прокурорите твърдят, че Тръмп, Наута и Де Оливейра са поискали кадрите да бъдат изтрити, за да предотвратят предаден.

Според обвинителния акт Де Оливейра е казал на директора по информационни технологии на Мар-а-Лаго, че „„шефът“ е искал сървърът да бъде изтрит.“ Когато неназованият служител отговори, че не вярва, че може да направи това, Де Оливейра „настоя“, че „„шефът“ иска сървърът да бъде изтрит и попита: „Какво ще правим?“ според актуализираното обвинение от екипът на специалния прокурор.

Множество източници казаха на CBS News, че Mar-a-Lago I.T. работник е Юсил Таверас. Не му е повдигнато обвинение.

ФБР и голямото жури получиха видео за наблюдение от Мар-а-Лаго през юли 2022 г., което показва преместване на кутии, според специалния прокурор.

Федералните прокурори също така твърдят, че Де Оливейра е излъгал следователите по време на доброволно интервю в къщата му на 13 януари относно местоположението и движението на кутиите, съхранявани в Мар-а-Лаго. Де Оливейра каза на ФБР, че не е бил част от група, която е помогнала за разтоварването и преместването на кутии в края на президентството на Тръмп, и каза, че не е знаел, че кутиите са били премествани, според новото обвинение.

Екипът на Смит твърди, че изявленията на Де Оливейра са били „неверни“, тъй като той „лично е наблюдавал и помогнал за преместването на кутиите на Тръмп, когато са пристигнали“ в Мар-а-Лаго през януари 2021 г.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР