Вашингтон — Израелският премиер Бенямин Нетаняху каза в четвъртък, че

...
Вашингтон — Израелският премиер Бенямин Нетаняху каза в четвъртък, че
Коментари Харесай

Нетаняху казва, че има „сериозни индикации“, че заложници от Хамас са държани в болницата Ал-Шифа в Газа

Вашингтон — Израелският министър председател Бенямин Нетаняху сподели в четвъртък, че има „ съществени индикации “, че заложници, държани от Хамас, са в Газа Болница Ал-Шифа, само че те към този момент не бяха там, когато израелските военни започнаха наземна интервенция там по-рано тази седмица.

„ Имахме мощни индикации, че са били държани в болница Шифа, което е една от аргументите да влезем в болничното заведение “, сподели Нетаняху пред водещата и основен редактор на „ CBS Evening News “ Нора О’Донъл.

" Ако са били [там], те са били изведени ", сподели той.

Нетаняху сподели, че държавното управление му разполага с " разследваща информация за заложниците ", само че отхвърли да бъде по-конкретна.

" Колкото по-малко приказвам за това, толкоз по-добре ", сподели той на О'Донъл.

Израелските отбранителни сили обявиха, че са направили " прецизна и целенасочена интервенция против Хамас в избран регион " на болничното заведение рано в сряда, откакто предизвестиха терористичната група да не употребява медицинския комплекс като база. Израел упрекна Хамас, че има команден център под болничното заведение. Хамас отхвърли обвиняването.

Приблизително 240 заложници са били взети по време на нападението против Израел на 7 октомври от бойци на Хамас, съгласно Израелските отбранителни сили. Само четирима са освободени, в това число двама американци.

Гледайте повече от изявлението на Нора О'Донъл с израелския министър-председател Бенямин Нетаняху във вечерните " Вечерни вести на CBS ".

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР