Член на Proud Boys и обвиняем на 6 януари вече е беглец от ФБР, след като пропусна присъдата

...
Вашингтон — ФБР моли за помощ от обществеността за намирането
Коментари Харесай

Вашингтон — ФБР моли за помощ от обществеността за намирането на някогашен член на Proud Boys и обвиняем по случай, свързан с 6 януари 2021 г., нападение срещу Капитолия на САЩ, след като той не се яви за произнасянето на присъдата си в петък във Вашингтон, окръг Колумбия, според съдебни документи и публични изявления.

Кристофър Уоръл беше осъден по седем точки на съдебен процес през май, включително възпрепятстване на официално производство и нападение над служители. Прокурорите твърдят, че той е напръскал служителите на реда с лютив спрей гел по време на нападението, докато защитавали северната страна на Капитолия срещу голяма група бунтовници.

„Г-н Уоръл действително напръска своя Saber Red Maximum Strength Pepper Gel в линия от служители на реда, защитаващи Капитолия. Разбира се, никой не може да се съмнява, че той наистина напръска този пипер гел “, пише съдия Ройс Ламбърт, обяснявайки решението си да осъди Уоръл през май.

В петък Ламбърт издаде заповед за ареста на Уоръл, след като той не се яви за изслушването за присъдата си, сочат съдебните записи, а ФБР издаде сигнал с молба за съдействие за намирането на Уоръл и задържането му попечителство.

Прокурорите поискаха от съдията да осъди Уоръл на 14 години затвор. Неговият защитник се противопостави на съдебните документи и призова Ламбърт да наложи далеч по-лека присъда, която да не включва затвор:  30 месеца домашен арест. Адвокатът на Уоръл твърди, че той има здравословно състояние, което трябва да бъде внимателно наблюдавано.

„Действията на г-н Уоръл са се случили за период от 2-3 секунди, когато той е натиснал спусъка на контейнера с лютив спрей. Но за това единично действие е малко вероятно г-н Уоръл да е бил изправен пред каквото и да било обвинения, тъй като не е влизал в Капитолия", твърди неговият адвокат.

Изслушването на присъдата на Уоръл е отложено, докато не бъде задържан.

Неговият случай получи повишено внимание през 2021 г., след като Ламбърт задържа надзирателя на затвора във Вашингтон, окръг Колумбия, за гражданско неуважение, след като Уоръл каза, че не е получил подходяща грижа за нараняване, докато е бил в ареста. Той също така е бил лекуван от неходжкинов лимфом, казаха неговите адвокати, и не е получил адекватно лечение за болестта.

Длъжностните лица бяха задържани за неуважение, след като не предоставиха на съдията медицинска документация, която той беше поискал.

Ламбърт в крайна сметка освобождава Уоръл в домашна изолация, за да осигури подходящи медицински грижи, където той остава дори след присъдата си.

Прокуратурата на САЩ в столицата на нацията каза пред CBS News, че търси всякаква информация относно местонахождението на Уоръл. Адвокатът му не отговори на искане за коментар.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР