Вашингтон — Двупартийна група сенатори работи през уикенда, за да

...
Вашингтон — Двупартийна група сенатори работи през уикенда, за да
Коментари Харесай

Двупартийна група сенатори работи през уикенда, за да постигне споразумение за сигурността на границите: „Трябва да действаме сега“

Вашингтон — Двупартийна група сенатори работи през уикенда, с цел да реализира съглашение по отношение на измененията в политиката за леговище, предопределени да понижат мигрантите пресичания по южната граница, надявайки се да създадат необичаен пробив по един от най-трудните въпроси на Конгреса, споделиха трима чиновници на Конгреса пред CBS News.

Sens. Майкъл Бенет (D-Colo.), Джеймс Ланкфорд (R-Okla.), Крис Мърфи (D-Conn.), Кирстен Синема (I-Аризона) и Thom Tillis (R-N.C.) договарят за компромис за главен ремонт по какъв начин мигрантите се обработват по границата сред Съединени американски щати и Мексико, където през последните две години противозаконните прекосявания скочиха до най-високите си стойности за всички времена. Компромисът, който те плануват, ще бъде част от по-широк пакет за финансиране на националната сигурност, пожелан от президента Байдън, който включва помощ за Израел, Украйна и пари за сигурност на границата, които републиканците в Сената сложиха под изискване със обилни ограничавания върху убежището.

Двупартийната група беседва в сряда вечерта, с цел да изготви рамка за евентуалната договорка и ще продължи диалозите си през уикенда дружно със своя личен състав, споделиха чиновници на Конгреса. Ако се реализира пробив в Сената, не е ясно дали Камарата на представителите, ръководена от републиканците, ще одобри и одобри двупартийно предложение за граница, което не е толкоз строго като мярка, призната по-рано тази година.

Федералната статистика демонстрира. Безпрецедентните миграционни потоци натовариха федералните и локалните запаси, както в граничните, по този начин и във вътрешните градове, и сътвориха политическо главоболие на господин Байдън, до момента в който се бори за втори мандат.

Рядък, само че стеснен прозорец

Партийната запушване обрече на неуспех голям брой други опити за приемане на двупартийна промяна на имиграционната система на Съединени американски щати, която не е обновена по никакъв забележителен метод от 1996 година настоящите диалози в Сената може да имат същата орис, само че няколко фактора отвориха необичаен, въпреки и стеснен прозорец за законодателите да реализират компромис по някои имиграционни въпроси.

Администрацията на Байдън, демократите в Конгреса и доста републиканци желаят Конгресът да утвърди повече военна помощ за Украйна, с цел да помогне на нейните военни старания против Русия. Ръководството на републиканците в Сената обаче свърза даването на спомагателна помощ за Украйна, на което някои републиканци се опълчват, с промени в граничната политика на Съединени американски щати. Администрацията на Байдън също помоли Конгреса да отпусне милиарди долари финансиране за наемане на спомагателни имиграционни чиновници и съдии и за подсилване на граничната сигурност, само че републиканците отхвърлиха одобряването на тези средства без смяна в политиката.

Освен това Белият дом е под възходящ политически напън за понижаване на потока от мигранти в Съединени американски щати, в това число от кметове и губернатори от демократите в градове като Ню Йорк и щати като Илинойс, които се борят да приютят новопристигащите. Вътрешно някои чиновници на администрацията също имат вяра, че скокът в прекосяването на границите няма да падне до управляеми равнища, в случай че системата за леговище не бъде реформирана.

По-рано тази седмица работна група на републиканския Сенат, ръководена от Ланкфорд, разгласява настояванията си за гранична политика, изисквайки фрапантни ограничавания на правото на леговище, центрове за дълготрайно задържане за фамилии на мигранти с деца и възобновяване на политиките от ерата на Тръмп като по този начин наречената стратегия „ Остани в Мексико “.

В същото време Малко евентуално е демократите да поддържат фамилното задържане и по-строгите ограничавания върху убежището, те биха могли да бъдат отворени към някои ограничавания и по-бързи депортации. По време на чуване в Сената тази седмица Мърфи, демократът от Кънектикът, сподели, че полемиката за „ корекции на стандарта за леговище “ е „ законен диалог “, макар че той означи, че ще би трябвало да бъде съпроводена от увеличение на ресурсите.

Синема сподели, че до момента в който крайните критерии за допустимост за леговище — съсредоточени върху проявлението на добре аргументиран боязън от гонене — не би трябвало да се трансформират, стъпките, преди мигрантите да видят арбитър, би трябвало да бъдат изменени.

„ В момента тази система е развалена “, сподели тя пред CBS News. „ И картелите се възползват от малките врати в системата. И това сътвори обстановка, която е неефективна, нечовечна и е рискова както за нашите общности, по този начин и за мигрантите. “

Целта на договарянията, добави Синема, е да се откри „ междинна позиция “.

Белият дом, за който представители на Конгреса и администрацията споделиха, че не взе участие в договарянията в Сената, сподели по-рано тази седмица, че не е склонен с „ доста “ от предложенията на работната група на Републиканската партия, само че остави вратата отворена за осъществяване на „ сериозен диалог по отношение на промени, които ще подобрят нашата имиграционна система “ с републиканците.

В техните лист с претенции, републиканските сенатори също включиха трагични ограничавания върху потреблението на филантропично условно освобождение, закон, на който администрацията на Байдън се базира, с цел да посрещне стотици хиляди мигранти и бежанци от Афганистан, Латинска Америка и Украйна.

Всяко съглашение евентуално ще разгневи левите и десните

Всяко съглашение за сигурността на границата от двупартийната група в Сената съвсем несъмнено ще се сблъска с рецензии отляво и отдясно.

Твърдолинейните имиграционни последователи, които се застъпваха за всеобщи депортации и унищожаване на закона за убежището в Съединени американски щати, евентуално биха го сметнали за незадоволително ограничаващ. Дори в случай че Сенатът подписа договорка, не е ясно дали ръководената от републиканците камара и ръководителят Майк Джонсън биха подкрепили законопроект, подсилен от демократите.

От друга страна, рестриктивните мерки върху убежището и напъните за ускорение на депортациите биха евентуално ще провокира рецензии от прогресивни и бранители на правата на имигрантите, множеството от които не поддържат измененията в закона за убежището. Сделка, която не включва легализирането на имигранти без документи, като по този начин наречените „ Мечтатели “, също би основала раздори измежду демократите и техните съдружници, които упорстваха за път към поданство от десетилетия.

" По създание републиканците споделят: „ Ние ще получим всичко, което желаеме, а вие няма да получите нищо “, а това в действителност не е преговорна позиция “, сподели Арън Райхлин-Мелник, политически шеф в Американския имиграционен съвет, който се застъпва за прогресивна миграция политики.

Райхлин-Мелник сподели, че бранителите няма да поддържат нито едно от предложенията на републиканците, което съгласно него ще се равнява на „ всеобщо задържане на фамилии и деца в затворнически лагери “ и „ унищожаване на убежището “.

Но Тереза ​​Кардинал Браун, специалист по имиграцията в Двупартийния политически център, сподели, че рекордните равнища на арести на мигранти по южната граница през последните години демонстрират, че актуалният развой за даване на леговище е „ неработещ “ и би трябвало да се да бъдат реформирани.

„ Това надделя способността ни да обработваме хората “, сподели кардинал Браун, някогашен федерален имиграционен чиновник при президентите Барак Обама и Джордж У. Буш. „ От практическа позиция ние не обработваме хора за леговище. Ние ги прибавяме към безкрайна опашка. “

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР