Сенатът въвежда официален дрескод дни след като го изостави

...
Вашингтон — Дни след облекчаване на неофициалния дрескод, Сенатът прие
Коментари Харесай

Вашингтон — Дни след облекчаване на неофициалния дрескод, Сенатът прие резолюция, изискваща бизнес облекло, когато сенаторите са на пода в залата.

Промяната следва неотдавнашно решение на лидера на мнозинството в Сената Чък Шумър, демократ от Ню Йорк, да спре прилагането на неофициалното изискване и да позволи на членовете да носят ежедневно облекло в Сената. Но Шумър отбеляза, че ще продължи да носи костюм.

Решението предизвика бърза реакция, особено към сенатора от Демократическата партия Джон Фетърман от Пенсилвания, който обикновено носи качулка и шорти за фитнес на работа.

В сряда Сенатът прие официалния дрескод с единодушно съгласие, изискващ палто, вратовръзка и панталони или дълги панталони за мъжете. Той не включва никакви специфични изисквания за жените.

резолюцията бе представена от сенатора демократ Джо Манчин от Западна Вирджиния и сенатора републиканец Мит Ромни от Юта.

„В продължение на 234 години всеки сенатор, който е имал честта да служи в това изтъкнато тяло, е приемал, че има някои основни писмени правила за приличие, поведение и вежливост, едно от които е дрескодът,“ - каза Манчин. „Мислехме, че може би е време най-накрая да кодифицираме нещо, което беше прецедентно правило от 234 години.“

След гласуването Фетерман публикува изявление, което не включва думи, а само снимка на актьора Кевин Джеймс, който се усмихва.

— Алън Той допринесе за докладване.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР