Вашингтон — Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс тихо пътува до

...
Вашингтон — Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс тихо пътува до
Коментари Харесай

Директорът на ЦРУ се завръща в Близкия изток, за да настоява за заложници, споразумение за прекратяване на огъня между Хамас и Израел

Вашингтон — Директорът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс безшумно пътува до Близкия изток и беше в Доха, Катар, в петък, с цел да притисне Байдън мотив на администрацията за съглашение за освобождение на заложници сред Хамас и Израел, което ще съвпадне с шестседмична краткотрайна пауза в борбите, с цел да се разреши насочването на филантропична помощ към Газа, споделиха голям брой източници пред CBS News.

Бърнс дойде в Доха в четвъртък вечерта преди срещите с министър-председателя на Катар Мохамед бин Абдулрахман Ал Тани в петък, откакто първо пътува до Кайро за кръг от диалози с публични лица там.

Пътуването с няколко спирки не включва среща на „ четворката “ — представители на Съединени американски щати, Катар, Египет и Израел — за разлика от минали диалози, съгласно източниците, и не се чака Бърнс да спре в Израел. Той би трябвало да свидетелства в понеделник пред комисията по разузнаването на Сената за нейното годишно чуване по отношение на международните закани.

отдръпнаха делегациите си от договарянията по-рано тази с...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР