Тръмп казва, че ще се предаде в четвъртък на властите в окръг Фултън

...
Вашингтон — Бившият президент Доналд Тръмп каза в понеделник, че
Коментари Харесай

Вашингтон — Бившият президент Доналд Тръмп каза в понеделник, че ще се предаде на властите в окръг Фултън, Джорджия, в четвъртък, след като беше обвинен по обвинения, свързани с предполагаеми опити за прекратяване резултата от президентските избори в щата през 2020 г.

„Можете ли да повярвате? Ще отида в Атланта, Джорджия, в четвъртък, за да бъда АРЕСТУВАН от окръжния прокурор на радикалната левица, Фани Уилис, която наблюдава едно от най-големите КАТАСТРОФИ с убийства и насилствени престъпления в американската история“, публикува Тръмп в социалната си медийна платформа Truth Social, критикувайки окръжния прокурор на окръг Фултън Фани Уилис.

Бившият президент продължи да нарича обвинението от Уилис „лов на вещици“, целящ да навреди на кандидатурата му на президентските избори през 2024 г. Тръмп е водещият републиканец, който ще се изправи срещу президента Байдън.

18 други бяха обвинени по обвинения в щатски престъпления миналата седмица и имат време до обяд на 25 август да се предадат в затвора на окръг Фултън. Гаранцията на Тръмп беше определена в понеделник на 200 000 долара и му е забранено да сплашва другите обвиняеми или свидетели по делото, включително в социалните медии, наред с други ограничения, съгласно заповед за гаранция, подписана от неговите адвокати Уилис и съдия Скот Макафи, които председателства делото.

Офисът на шерифа на окръг Фултън каза, че когато Тръмп се предаде, ще има „твърдо блокиране“ на района около затвора в Атланта. Съоръжението в момента се разследва от Министерството на правосъдието относно състоянието му.

Уилис, който повдигна обвинителния акт след двегодишно разследване на опити за отмяна на президентските избори в Джорджия, предложи в съдебна декларация, че обвиненията за всички 19 обвиняеми се провеждат през седмицата на 5 септември и поискаха процесът да започне през март 2024 г.

Тръмп отрече каквото и да е нарушение по делото, заведено от Уилис. Обвинителният акт от 41 точки, върнат от голямото жури, обвинява бившия президент и 18 съобвиняеми в участие в „престъпно начинание“, което имаше за цел да обърне изборната загуба на Тръмп в Джорджия.

Бившият президент е обвинен по 13 пункта, включително за предполагаемо нарушаване на закона за рекет на Грузия, правене на неверни изявления и писания и заговор за извършване на фалшификации, по отношение на предполагаем заговор за замяна на надлежно избрани президентски избиратели с нови избиратели, които биха гласувайте за бившия президент.

Наказателното преследване в окръг Фултън е четвъртото, пред което е изправен Тръмп, а четвъртък ще отбележи четвъртия път, в който той е съден от април. Той е обвинен в две федерални дела, свързани с разследванията на специалния прокурор Джак Смит, едно в Южна Флорида, свързано с обработката му на чувствителни правителствени документи, и второ във Вашингтон, окръг Колумбия, произтичащо от опити да се спре прехвърлянето на президентската власт. Окръжният прокурор на Манхатън също повдигна обвинения на Тръмп по 34 точки за фалшифициране на бизнес досиета, свързани с предполагаема схема за използване на плащания „скрити пари“ за прикриване на вредна информация преди президентските избори през 2016 г.

Тръмп се призна за невинен във всичките три случая. Четвъртото му обвинение, в окръг Фултън, се очаква да се различава леко от предишните три, тъй като камерите са разрешени в съдебните зали в Джорджия. Щатският закон позволява процедурите да бъдат фотографирани и излъчвани по телевизията, ако не са разрушителни, докато отразяването на наказателни производства във федералните съдилища в електронните медии е забранено.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР