Лидерът на „Горди момчета“ Енрике Тарио ще бъде осъден по дело за бунтовна конспирация

...
Вашингтон — Бившият лидер на Горди момчета“ Енрике Тарио ще
Коментари Харесай

Вашингтон — Бившият лидер на „Горди момчета“ Енрике Тарио ще бъде осъден в сряда по множество престъпления, свързани с нападението на Капитолия на 6 януари 2021 г., включително бунтовна конспирация.< /p>

Тарио и трима негови подчинени – Джоузеф Бигс, Итън Нордиан и Закари Рел – бяха признати за виновни през май в бунтовнически заговор, най-сериозното обвинение, повдигнато в разрастващото се разследване на пробива на Министерството на правосъдието. Съдебни заседатели във Вашингтон, окръг Колумбия, намериха друг съобвиняем, Доминик Пецола, за невинен по това най-тежко обвинение, но го осъдиха по други обвинения.

Прокурорите са поискали от федералния съдия Тимъти Кели да изпрати Тарио и Бигс в затвора за 33 години – най-дългата присъда, искана досега – и твърдят, че те „и мъжете, които са вербували и ръководили, са участвали във всяко последващо нарушение на Капитолия на 6 януари."

избори, Тарио започна да публикува в социалните медии и в групи за съобщения за "гражданска война", по-късно заплашвайки: "Няма Тръмп...Няма мир. Без четвърт".

„Нека внесем тази нова година с една дума на ум: бунт“, написа той на 6 януари 2021 г., според доказателствата на правителството.

Нордеан, Рел, Бигс и Пецола се събраха с над 100 горди момчета близо до паметника на Вашингтон на 6 януари 2021 г., горе-долу по времето, когато президентът Доналд Тръмп говореше в Елипса на Белия дом и правителството твърди след това те тръгнаха към Капитолия, където бяха обвинени в участие и насърчаване на насилието.

"Не се заблуждавайте, ние направихме това", написа Тарио в социалните медии по време на бунта.

„Енрике Тарио направил ли е груби коментари? Абсолютно“, попита защитникът на Тарио журито в заключителните думи. „Може да не ви хареса казаното от него, но това е реч, защитена от Първата поправка.“

Но съдебните заседатели не бяха убедени и осъдиха Тарио за бунтовнически заговор и други престъпления.

Тарио и неговите съподсъдими не са първите обвиняеми от 6 януари, осъдени за бунтовна конспирация. Стюарт Роудс, основателят на крайнодясната група, известна като Пазителите на клетва, беше осъден на 18 години затвор, след като журито го призна за виновен за престъплението. Присъдата беше по-ниска от 25 години, препоръчани от прокурорите.

Министерството на правосъдието заяви, че планира да обжалва тази присъда и много обвиняеми в Oath Keepers, включително Роудс, обжалват своите присъди.

Съподсъдимите на Тарио също ще бъдат осъдени тази седмица.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР