Вашингтон — Безпрецедентният поток от десетки хиляди мигранти, пътуващи към

...
Вашингтон — Безпрецедентният поток от десетки хиляди мигранти, пътуващи към
Коментари Харесай

Рекордните преминавания на мигранти през джунглата Дариен създават „неустойчива криза“, казва колумбийският посланик

Вашингтон — Безпрецедентният поток от десетки хиляди мигранти, пътуващи към Съединени американски щати, пресичащи подлата джунгла Дариен Гап в Панама, е „ неустойчива рецесия “, Посланикът на Колумбия в Съединени американски щати сподели пред CBS News в петък.

Само през септември повече от 75 000 мигранти прекосиха безпътната джунгла Дариен пешком, вторият най-голям месечен брой, регистриран от панамски чиновници, единствено няколко хиляди по-малко от 82 000 пресичания, регистрирани през август. Общо повече от 400 000 мигранти, доста от които венецуелци, насочили се към Съединени американски щати, са прекосили джунглата тази година, с цел да влязат в Централна Америка, рекорден и в миналото немислим брой.

Миграционният поток по значително неуправляван Границата сред Панама и Колумбия подхранва невиждани равнища на идващи венецуелци по южната граница на Съединени американски щати, където американски чиновници обработиха почти 50 000 венецуелски мигранти единствено през септември, най-високо равнище за всички времена.

Чикаго и Денвър се борят да поемат напора от мигранти, някои от които са превозени с рейсове до техните общности от републиканския губернатор на Тексас Грег Абът. Оперативните провокации, пред които са изправени градовете, накараха техните водачи от Демократическата партия намерено да подлагат на критика метода, по който администрацията на Байдън се оправя с граничните проблеми.

Мурийо също по този начин би трябвало да осведоми Адамс за взаимните старания на Съединени американски щати и Колумбия за увещание на мигранти от Венецуела, Куба и Хаити да чакат в Колумбия за късмет да бъдат тествани дали дават отговор на условията да дойдат законно в Съединени американски щати в по този начин наречените „ офиси за безвредна подвижност “. Тези офиси са открити в Богота, Меделин и Кали.

В момента Колумбия е хазаин на към 3 милиона венецуелци, най-вече от всяка страна. Повече от 7 милиона венецуелци са напуснали родината си през последните години заради икономическия колапс и властническата политика на социалистическото държавно управление.

В четвъртък, в отговор на скока на идващите венецуелци, Съединени американски щати оповестиха, че ще, за първи път от години, организират директни и постоянни депортации във Венецуела на мигранти, които са минали нелегално в страната.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР