Вашингтон — Администрацията на Байдън предлага разпоредби, които да помогнат

...
Вашингтон — Администрацията на Байдън предлага разпоредби, които да помогнат
Коментари Харесай

Белият дом, Министерството на правосъдието разкриват нов план за защита на личните данни от Китай и Русия

Вашингтон — Администрацията на Байдън предлага разпореждания, които да оказват помощ на Министерството на правораздаването да спре брокерите на данни да продават персонална информация на американци на „ страни, предизвикващи безпокойствие, " заяви Белият дом в сряда.

Президентът Байдън издава изпълнителна заповед, която за първи път ще предложи защитни огради, които защищават солидни биометрични и здравни данни и финансова информация, събрани от бизнеса в Съединени американски щати и които са ориентирани към попречване на предаването на материала на непознати съперници, в това число Китай, Русия, Иран, Куба, Венецуела и Северна Корея. Данните — в това число геномна и геолокационна информация — се събират от софтуерни компании и се продават по законни средства на брокери на данни, само че в последна сметка могат да стигнат до измамници и разследващи организации в чужбина.

Очаква се наредбите, оповестени в сряда, да проработят с цел да предотврати това. Главният прокурор Мерик Гарланд сподели в изказване, че изпълнителната...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР