Вашето професионално развитие до голяма степен може да се определя

...
Вашето професионално развитие до голяма степен може да се определя
Коментари Харесай

8 признака, че шефът ви приема за лидер

Вашето професионално развиване значително може да се дефинира от метода, по който шефът ви приема посредством вашата работа. Ако той ви цени, сигурно може да ви обезпечи покачване, само че в случай че не успявате да го впечатлите, значи може би би трябвало да измененията нещо.

Чувствате ли, че работодателят ви приготвя за по-висока позиция? Сигурно не желаете да звучи като съмнение, само че няма да ви навреди да разпознаете признаците, че шефът ви приема за водач. И по този начин, по какъв начин можете да кажете, че той ви има доверие?

Ако желаете да определите дали нещата се развиват добре, този идващите няколко съвета могат да ви оказват помощ да идентифицирате държанията, които удостоверяват това.

Попова и Славена Вътова едвам не попаднаха в челюстите на акули на Малдивите

Тези дейности демонстрират, че шефът ви приема за водач и ви почита, което значи също, че той цени вашите мисли и търси препоръките ви:

Осъществява по-малко контрол

Обикновено шефовете, които имат доверие в даден чиновник, го управляват по-малко. Те имат вяра, че той познава своите отговорности и при потребност ще се обърне към тях за помощ. Ако сте забелязали, че шефът ви се концентрира повече върху работата на другите и по-малко върху вашата, това може да е, тъй като има вяра във вашите качества. Това потвърждава, че шефът ви приема за сигурен чиновник, на който може да се има доверие.

Обръща се към вас за помощ

Когато търси вашия съвет или предложение, това демонстрира, че шефът ви приема като човек, на който има доверие. Това е типично, защото водачите постоянно са главният запас за техните екипи. Следователно, в случай че работодателят ви се обърне към вас за помощ, възползвайте се от опцията да демонстрирате уменията си. Предложете упътванията, от които шефът ви се нуждае, и покажете способността си да ръководите екипа. Така шевът ви приема и като непосредствен, който ще помогне в сложен миг.

 шефът ви приема

Пита за вашето мнение

Както към този момент споменахме, в случай че шефът ви приема като човек, който има качествата да помогне, евентуално ще търси мнението ви по-често. Това е позитивен знак, че той ви има доверие. Това може да е молба за мнението ви по отношение на работния развой, даден план или даже външния му тип. Независимо от обстановката, в случай че той се обръща към вас за мнение, това е добър индикатор за доверието му във вас и че шефът ви приема за водач.

Включва ви в планирането

Ако шефът ви приема да ви включва в разисквания на тактиката, това е сигнал, че цени вашите мисли. Това е всекидневно за водачите, защото те имат по-широка вероятност и могат да дадат скъп принос. Когато участвате в стратегически диалози, внимавайте и си водете бележки. След това споделете прозренията и рекомендациите си с вашия началник. Това показва способността ви да мислите стратегически и да цените мнението си. Шевът ви приема като собствен непосредствен и желае да знае какво вие бихте създали, когато би трябвало да бъде направен план-графикът.

Дава ви градивна рецензия

С напредването си в компанията може да осъзнаете, че шефът ви приема като човек, който е подготвен да поемете повече отговорности. Той може да употребява противоположната връзка и градивната рецензия, с цел да ви помогне. Изключително значимо е да се прави разлика сред рецензията, която произтича от отчаяние, като ниска продуктивност или липса на старания, и тази, която не е учредена на отчаяние. Така че, в случай че ви подлага на критика, вслушайте се в това, което споделя. Може да има съображение. Ако ли пък не, обяснете му аргументирано тезата си, без да влизате в спор.

 шефът ви приема

Възлага ви да обучавате начинаещи

Това евентуално е един от най-големите похвали, които можете да получите от шефа си. Макар че може да се изкушите да си помислите, че тази молба значи, че работата ви е застрашена, в действителност тя значи високото равнище на задоволеност и шефът ви приема като образец за начинаещите. Малко евентуално е той да ви помоли да обучавате или въвеждате в работа нови чиновници, в случай че не ви приема съществено. Когато управлението ви помоли да обучавате нови чиновници, то загатва, че чака от вас да им предадете характерните си умения и работна нравственос.

Инвестира във вас

Ако поискате подпомагане от шефа си за реализиране на кариерните си цели, той евентуално ще се стреми да ви помогне. Има стратегии, посредством които можете да придобиете нови умения и познания, които ще ви създадат още по-силен чиновник и персона. Това може да включва благоприятни условия за професионално развиване. Когато една компания е подготвена да влага в възстановяване на опциите си, това демонстрира, че тя е решена да ви задържи на работа в дълготраен проект.

Поставя провокации пред вас

Понякога може да се чувствате обременени от работното натоварване, което ви е предоставено от вашия началник. Това може да се дължи на предизвикателни задания или къси периоди. Независимо от повода, може да имате възприятието, че шефът ви приема като този, който може най-качествено да свърши нещата вярно. И е доста евентуално това в действителност да е по този начин. Вероятно е и обаче той да ви приготвя за нещо още по-голямо в бъдеще. Освен това е допустимо шефът ви да ви изпитва, с цел да ревизира дали сте способни да постигнете най-хубавата си работа.

 шефът ви приема

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР