Вашето мнение е важно за насУчаствайте в , за да

...
Вашето мнение е важно за насУчаствайте в , за да
Коментари Харесай

Продължаваме промяната потвърди пред Радев, че няма да подкрепи кабинет на ГЕРБ

Вашето мнение е значимо за нас
Участвайте в, с цел да подобрим нашия уебсайт. Отнема единствено 5 минути.

Съпредседателите на “Продължаваме смяната ” Кирил Петков и Асен Василев за следващ път потвърдиха в понеделник, че партията им няма да поддържа състав на кабинет, излъчен с първия изследователски мандат, който следва да бъде връчен на ГЕРБ.

Това стана по време на съвещания при президента Румен Радев, който предходната сряда организира такива диалози и.

За разлика от консултациите с ГЕРБ, при които тонът се изостри поради рецензии към президента поради позицията му за непредоставяне на оръжие на Украйна, срещата му с “Продължаваме смяната ” в понеделник мина без открити взаимни нападки.

В началото Радев посочи, че е склонен с позицията на втората по величина парламентарна мощ, “че може да има държавно управление непременно - рожба на подмолни сделки ”. Той обаче акцентира, че в това време ще държи да изчерпи до дъно “всички благоприятни условия за съставянето на държавно управление ”.

“Нашата подготвеност е да приказваме по всички тези 16 целта на “Продължаваме Промяната ”, само че да не подкрепим държавно управление с първия мандат ”, отговори Петков, акцентирайки като образци повишението на минималната работна заплата и пенсиите, увеличението на прага за регистрация по Данък добавена стойност, запазванета на недостига от 3%, както и приемането на данъчни облекчения за млади фамилии.

Бившият министър председател за следващ път напомни, че един от предизборните задължения на партията му е бил тя да не поддържа ръководство с мандат на ГЕРБ.

Последва въпрос от президента - по какъв метод “Продължаваме смяната ” би подходила, с цел да има същинска промяна на правосъдната система, в случай че се стигне до връчване на втория изследователски мандат за сформиране на държавно управление.

Василев му отговори, че гласоподавателите са отредили на партията му роля на съпротива, само че в случай че се стигне до това тя да получи втория мандат, би работила за редица промени, освен правосъдна. Тук Радев се намеси с уточнението, че напъните би трябвало да са ориентирани към прокуратурата, която проверява всички сигнали за корупция.

По този мотив Петков сподели, че възможното приемане на конституционни промени, засягащи правосъдната система, не може да се случи “с лозунги и медийни изяви, а с доста работа и събиране на консенсус ”.

“Не става и с контактьори. Позицията контактьор не съществува в българския политически живот ”, добави Василев, визирайки решението на Борисов да излъчи Росен Плевнелиев и Соломон Паси като представители на ГЕРБ в договарянията с останалите партии за сформиране на кабинет.

Освен Кирил Петков и Асен Василев, на срещата с президента участваха още ръководителят на парламентарната група на “Продължаваме смяната ” Андрей Гюров, зам.-председателят на Народното събрание Никола Минчев и някогашната вицепремиерка Калина Константинова.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР