Вашето мнение е важно за насУчаствайте в , за да

...
Вашето мнение е важно за насУчаствайте в , за да
Коментари Харесай

Износът на украинско зърно все още продължава. 12 кораба отплаваха с рекорден товар

Вашето мнение е значимо за нас
Участвайте в, с цел да подобрим нашия уебсайт. Отнема единствено 5 минути.

Ден, откакто Русия в съглашението за експорт на украинско зърно през Черно море, реализирано през юли с посредничеството на Организация на обединените нации и Турция, 12 кораба въпреки всичко отплаваха от украинските пристанища с рекордно огромни товари.

По информация на локалните управляващи плавателните съдове провозват общо 354 500 тона аграрни артикули. Това заяви представител на администрацията на Одеса, представен от Ройтерс.

" Днес 12 кораба напуснаха украински пристанища. Делегациите на Организация на обединените нации и Турция обезпечават 10 инспекционни екипа за инспекцията на 40 кораба в сходство със зърнената договорка ", написа в това време в Туитър украинският министър на инфраструктурата Олександър Кубраков.

По думите му тези инспекции са утвърдени от украинската делегация, а Русия е била " известена за тях ".

Москва реши да се отдръпна за неопределен срок от съглашението, откакто съобщи, че украинската войска е подхванала в събота несполучлива офанзива с дронове против Черноморския флот на страната край Севастопол.

Киев дефинира този предлог на Русия да се отдръпна от договорката като подправен. Украйна напомни, че от дълго време предизвестява за желанието на Кремъл да провали съглашението.

Доставките на зърно от украински пристанища бяха блокирани от 24 февруари насам, когато Русия стартира пълномащабната си военна инвазия. Това провокира международна хранителна рецесия.

Постигнатото през юли съглашение разреши отваряне на украинските пристанища Одеса, Черноморск и Южни, през които по море да бъде изнесено зърното, останало блокирано. По данни на Киев от миналогодишната годишна продукция бяха останали 20 милиона тона зърно, планувани за експорт.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР