Вашето мнение е важно за насУчаствайте в , за да

...
Вашето мнение е важно за насУчаствайте в , за да
Коментари Харесай

Стотици загинаха и бяха ранени по време на масово празненство за Халоуин в Сеул

Вашето мнение е значимо за нас
Участвайте в, с цел да подобрим нашия уебсайт. Отнема единствено 5 минути.

Стотици хора починаха и бяха ранени по време на тържество за Хелоуин в южнокорейската столица Сеул. Поне 149 души починаха и още 150 бяха ранени, откакто огромна навалица е попаднала в дребна уличка в столичния квартал Итауон.

Става въпрос за тясна, стръмна алея покрай хотел " Хамилтън ", което е едно от най-известните места за празненства в Сеул. Оцелели описват, че доста хора са паднали и са се съборили един различен " като домино ", откакто са били бутнати от други.

Очевидец споделя пред локалния в. " Ханкьоре ", че се е оказал затиснат в тълпата за към час и половина преди да бъде избавен. През това време доста хора са викали за помощ, а други са се задушили.

Друг очевидец на нещастието споделя пред локалната телевизия " Уай Ти Ен ", че в началото чиновниците на незабавната помощ са били претрупани и минувачи е трябвало да вършат изкуствено дишане на ранените, лежащи по улиците.

Началникът на пожарната в Сеул Чой Сон-бьом съобщи, че броят на жертвите може да нарасне още повече и че 19 от ранените са в сериозно положение.

Около 100 000 души са се били събрали в Итауон за най-големите празненства за Хелоуин навън в страната от началото на пандемията. През последните месеци държавното управление на Южна Корея облекчи рестриктивните мерки, въведени поради COVID-19, предава Българска телеграфна агенция.

Южнокорейският президент Юн Сук-йол направи изказване, в което прикани длъжностните лица да обезпечат бързо лекуване на ранените и да ревизират сигурността на местата за осъществяване на празника.

Това е най-смъртоносната сходна покруса в историята на Южна Корея. През 2005 година на поп концерт в град Сангджу в южната част на страната починаха 11 души, а други към 60 бяха ранени, напомня Българска телеграфна агенция.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР