Вашето куче може да се окаже умел манипулатор, който умишлено

...
Вашето куче може да се окаже умел манипулатор, който умишлено
Коментари Харесай

Кучетата могат да бъдат умели манипулатори - вижте защо!

Вашето куче може да се окаже ловък манипулатор, който съзнателно употребява миловидния си външен тип, с цел да получи това, което желае. Така най-малко считат учени, провели ново проучване, съгласно което кучетата могат да управляват израженията на муцуната си, употребявайки ги за връзка. Това опровергава досегашното разбиране, че израженията на четириногите са неволни. Според откривателите най-хубавият другар на индивида е наясно с реакциите, които ще разсъни у неговия собственик намръщването или усмивката. „ откритията наподобява поддържат доказателствата…, че израженията са евентуално дейни опити за връзка “, съобщи съавторът на изследването Джулиан Камински от Университета в Портсмут, показва БГНЕС.

По време на серия опити с домашни кучета екипът е открил, че животните движат лицата си повече, когато техните стопани им обръщат внимание. Физиономията, която те най-често получават, е така наречен „ взор на кученцето “, при която веждите се подвигат и очите на животното наподобяват по-големи и по-миловидни. Експериментите са посочили, че когато хората не гледат или са разсеяни изражението на кучето става доста по-слабо интензивно, без значение от това дали стопанинът им дава храна или не.

Въпреки безапелационните резултати, към момента е прекомерно рано да се каже изрично дали четириногите са наясно с метода, по който хората ги възприемат и какви усеща будят у тях. Подобно осъзнаване би означавало знак за висока просветеност, каквато демонстрират хората. Според по-ранни проучвания кучетата са наясно и с това по кое време хората внимават. Според един от опитите кучетата крадат повече храна от притежателите си, до момента в който те са им обърнали тил или са със затворени очи.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР