Вашето желание за победа е неуморно, а примерът ви е

...
Вашето желание за победа е неуморно, а примерът ви е
Коментари Харесай

Кметът Пенчо Милков награди Ангел Русев за европейската титла по вдигане на тежести

„ Вашето предпочитание за победа е неуморно, а образецът ви е скъп за всяко русенско дете, решило да се занимава със спорт. “

С тези думи Пенчо Милков посрещна състезателите на Тежкоатлетически състезателен клуб „ Русе “ Ангел Русев и Дениз Данев . Те бяха наградени от кмета за своите спортни триумфи.

Ангел Русев получи парична награда за третата си европейска купа от април, когато той стана първенец в категория до 55 кг. на шампионата по повдигане на тежести в Ереван, Армения. Той посвети успеха на своя новороден наследник.

Русев завоюва златни медали в Москва през 2021 година и в Тирана през 2022 година Предстоят му още две надпревари през годината, на които ще стане ясно дали ще се класира и за летните Олимпийски игри в Париж през 2024 г .

Съотборникът му Дениз Данев получи от кмета Пенчо Милков купата Спортист на месеца, която се дефинира от управлението на Спортното учебно заведение. 19-годишният играч на ТСК „ Русе “ се класира на 6-то място в Европейското състезание в Ереван. Той реализира резултат от 222 кг. в дуела – 96 кг в изхвърлянето и 126 кг в изтласкването .

На срещата участваха също заместник-кметът Енчо Енчев, шефът на Спортното учебно заведение Евгени Недев и треньорът на Ангел Русев Радослав Атанасов .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР