Ваше суверенно решение е дали да предоставите военна помощ Държавите

...
Ваше суверенно решение е дали да предоставите военна помощ Държавите
Коментари Харесай

Херо Мустафа: Америка никога не оказва натиск

Ваше суверенно решение е дали да предоставите военна помощ

Държавите по света желаят войната в Украйна да спре. Те желаят да се постави завършек на филантропичната рецесия. В момента изборът зависи от Путин. Той би могъл да одобри тoзи дипломатически излаз и би могъл да го стори още на следващия ден. Не мисля, че това е рецесия, от която би трябвало да се опасяваме. Трябва да продължим да се сплотяваме, да продължим да призоваваме за мир, да продължим да призоваваме за деескалация и за преустановяване на този спор. Това сподели посланикът на Съединени американски щати у нас Херо Мустафа в изявление за предаването „ На фокус " по Нова телевизия.

Съюзниците ще продължат да постановат наказания, с цел да принудят Путин да приключи военните дейности, безапелационна бе тя, а виновните за военните закононарушения би трябвало да бъдат подведени под отговорност и съдени.

България е доста мощен сътрудник в НАТО и на трансатлантическата общественост, съобщи дипломат Мустафа. „ Оценяваме високо забележителната филантропична помощ, която българското държавно управление даде.

Ваше суверенно решение е дали да предоставите военна помощ. Америка няма да оказва напън, ние в никакъв случай не сме оказвали напън.

Никога не сме желали от България да изпрати изтребители МиГ. Никога не сме желали от България да изпрати ракетни комплекси C-300.

Това е решение за разискване сред България и Украйна. Това е ваше суверенно решение и ние почитаме вашето решение. Във вашата страна се води спор за това какво ще предприемете по-нататък. Това е ваше решение. Ние няма въз основа на този въпрос да преценяме нашето партньорство, мястото на България в Европа, мястото на България в НАТО. България е неизменим член на НАТО и ние постоянно ще бъдем другари, съдружници и сътрудници ", сподели посланикът.

Тя уточни, че самолетите, с които разполага в България сега, не са оперативно съвместими с НАТО. „ Трябва да се модернизирате. Това е ваше лично решение. И всеки аероплан, който щяхте да изберете, всеки модернизиран модел аероплан, лишава доста време да бъде създаден. За да постигнете суверенитета, към който се стремите и в който ние имаме вяра, отделихме тези 50 млн. Цената, която заплащате, включва и образованието на водачите. С горделивост ще отбележа, че първият български водач приключи образованието за F-16 ", разяснява Херо Мустафа.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР