Вашата визита е важно доказателство, че между нашите две страни

...
Вашата визита е важно доказателство, че между нашите две страни
Коментари Харесай

Радев очаква Италия да сподели опит за борба с корупцията по високите етажи на властта

Вашата аудиенция е значимо доказателство, че сред нашите две страни съществуват мощни връзки.

Това съобщи президентът Румен Радев, който се срещна с италианския външен министър Луиджи ди Майо.

Тя се реализира сега на тестване, както за България, по този начин и за Италия, акцентира президентът. За нас Италия е другарска страна, с която ни свързват исторически, културни и стопански връзки, уточни още Радев.

Отлични двустранни връзки и партньорство има сред страните ни , съгласно президента. Италия е основен вложител за страната ни , по думите му. И двете страни неведнъж са показали стремежи за разширение на съдействието в региона на образованието, културата и туризма.

Радев благодари за поддръжката на Италия за присъединението ни в Шенген и Еврозоната.

Държавният глава регистрира, че Италия ни е посочила по какъв начин би трябвало да се консолидират напъните за превъзмогване на следствията от ковид.

С външния министър ще обсъдят редица тематики като Румен Радев чака Италия да показа опита си за битка с корупцията по високите етажи на властта .

Луиджи ди Майо също посочи прелестните връзки сред двете страни .

В момента на коронавирусна пандемия имахме опция да забележим кои в действителност са нашите същински другари и България е измежду тях, сподели външният министър на Италия. Той регистрира, че доста италианци са останали тук да изкарат пандемията.

Италия поддръжка кандидатурата на България в Шенген, акцентира ди Майо. На европейски конгреси двете страни постоянно са на една позиция.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР