Вашата съдомиялна може да ви влезе от полза и за

...
Вашата съдомиялна може да ви влезе от полза и за
Коментари Харесай

Нестандартни начини за употреба на съдомиялната машина

Вашата съдомиялна може да ви влезе от изгода и за почистването на неща, за които даже не ви е идвало мислено. Нека ви кажем за няколко нетипични хрумвания за потреблението на вашата съдомиялна, само че би трябвало да я почистите добре при последващо миене на съдове.

Обувки от гумен материал
Кои са най-честите проблеми, които можем да имаме със съдомиялната?
Съдомиялните са ни в огромна помощ в домакинската работа и са незаменими за облекчаването на миенето на чинии и принадлежности. Тези, които има...
Прочети повече
Не знаете по какъв начин да се отървете от мръсотията по домашните чехли, джапанките, гумените ви ботуши и други сходни? Има излаз за това само че не е пералнята, а съдомиялната. Поставете обувките ана горния рафт, което ще ви даде опция по бърз метод да се отървете от пясъка и мръсотията, полепнали по тях. След това включете режима на изплакване, с цел да завършите измиването. Но миенето на обувки от кожа и велур в съдомиялната машина не си коства.

Решетки от абсорбатори и газови печки

 Всяка стопанка знае какъв брой е мъчно да се измие на ръка мазнината и саждите, които се образуват върху решетките от абсорбатори и газови печки. Обикновената гъба и почистващите препарати са на практика безсилни. Но ще ви помогне съдомиялна машина, която може да се пусне няколко пъти, която ще почисти усърдно оребрените повърхности. Ако замърсяването не е доста, тогава един цикъл на  измиване ще бъде задоволителен.

Зеленчуци и плодове
Как да изваждаме " по-чисти " съдове от съдомиялната
Нищо не е по-неприятно от това да отворите съдомиялна машина след цикъл и да откриете, че всичките ви съдове са към момента мръсни. В повеч...
Прочети повече
 Ако сте фенове на консервирането на плодове и зеленчуци за зимата, тогава съдомиялната машина ще бъде същински асистент за вас. Когато миете зеленчуци и плодове в съдомиялна машина, би трябвало да спазвате няколко елементарни правила. Почистете  ги авансово от листа и други огромни замърсители, с цел да не запушите канала. Можете да употребявате единствено режим на изплакване. Изхвърлете  и изсипете почистващите препарати, в случай че са останали в отделението. Поставете дребните плодове и зеленчуци в мрежата за миене, с цел да не попадат отвън отделението и да запушат съдомиялната.

Кухненски гъби и кърпи

Кърпите и парцалите, употребявани в кухнята, безусловно могат да се нарекат място за размножаване на бактерии. Почистването им, като ги изплакнете под течаща вода, сте ги залели авансово с голямо количество препарат, е съвсем невероятно! Дори това няма да ги оттърве от нездравословните микроорганизми. Но съдомиялната е в положение да се оправи с тази задача. Достатъчно е да зададете температурния режим от +60 до +90 ° C и да стартирате машината. Предварително фините гъби и парцали се слагат в мрежи за пране, с цел да не се запуши съдомиялната.

Аксесоари, ленти за коса, бижута и други дребни неща
Какво още можем да измием в съдомиялната?
Досега съдомиялната машина почистваше единствено мръсни съдове? Грешка! Съдомиялната машина може да се употребява за „ измиване “ на...
Прочети повече
 Доста е мъчно да почистите ръчно дребни предмети, аксесоари и бижута, които постоянно ползвате в всекидневието си. Трябва да закупите специфични почистващи препарати и кърпи. Много по-лесно е да измиете всички тези дребни неща в съдомиялната машина. Особеността на измиването на такива дребни елементи в миялната е проникването на вода в най-недостъпните кътчета за елементарните почистващи артикули.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР