ВАШАТА ИНФОРМАЦИЯ И ЛИЧНИ ДАННИ МОЖЕ БИ СА ПОД СЕРОЗЕН

...
ВАШАТА ИНФОРМАЦИЯ И ЛИЧНИ ДАННИ МОЖЕ БИ СА ПОД СЕРОЗЕН
Коментари Харесай

Експертите по сигурността предупреждават всички потребители на Gmail и Facebook да направят това сега!

ВАШАТА ИНФОРМАЦИЯ И ЛИЧНИ ДАННИ МОЖЕ БИ СА ПОД СЕРОЗЕН РИСК!

Влизането в обичания ви акаунт в обществените медии е нещо, което доста от нас вършат всекидневно, без значение дали публикуваме фотоси или просто преглеждаме изявления. Имейлът, въпреки това, е нужда, като даже елементарни неща като разписки от магазина се цифровизират. Но това, което доста от нас не схващат изцяло – или може би просто избират да пренебрегват – е по какъв начин нашата персонална информация и данни се наблюдават, когато използваме тези онлайн платформи. Сега специалистите по сигурността издадоха ново предизвестие тъкмо за това, като поучават потребителите да подхващат дейности неотложно! Прочетете, с цел да разберете какво би трябвало да вършиме, както за вашите Gmail, по този начин и за Фейсбук сметки, с цел да запазите информацията си предпазена.

Вашите персонални данни се употребяват и обезпечават доходи на компании без даже да знаете

Когато чуете „ събиране на данни “, първоначално не звучи толкоз ужасно. Повечето от нас употребяват интернет задоволително дълго, с цел да схванат, че част от нашата информация е неизбежно да попадне в цифровата галактика и в случай че сте в обществените мрежи, най- евентуално споделяте персонални данни за живота си.

Сайтовете употребяват технологии за следене, като бисквитка или проследяващ пиксел, с цел да създадат това, съгласно Даниел Маркусън, специалист по цифрова дискретност и сигурност в NordVPN. „ Тези технологии за следене могат да бъдат благосъстоятелност на рекламни и маркетингови компании, държавни организации или други контролни органи. Обикновено притежателят на тези уеб страници се съгласява да продаде вашите данни на рекламни компании в подмяна на всяка услуга, която рекламната компания дава. “

Това става по-сложно, когато уеб сайтове като Фейсбук и Гугъл основават профили на вашето онлайн държание и идентичност. „ Това може да включва всичко – от вашето име, възраст, адрес и пол до навиците ви за извършване на покупки, политически пристрастия и физически локации, които се съхраняват в обширни бази данни за рекламни цели или национална сигурност “, сподели Маркусън.

Данните за клиентите са гореща стока и вашите може да се употребяват по способи, които не сте предполагали. За да избегнете фирмите да се възползват от вашата информация, можете да предприемете някой стъпки.

Експертите по сигурността предлагат да проверявате постоянно шерването и следенето на вашите персонални данни!

Чудили ли сте се в миналото за какво сте търсили нов скрин и внезапно получавате реклами от разнообразни производители на мебели? Всичко е обвързвано със шерването на данни, съгласно Ким Командо, водещ на шоуто на Ким Командо, радио токшоу, което разисква технологиите, данните и цифровия метод на живот. За да управлява това, Komando предлага да извършите инспекция на поверителността, с цел да идентифицирате спомагателни сметки, с които може да сте се записали посредством вашия акаунт във Фейсбук или Google/Gmail.

Във функционалност за USA Today, Komando предизвести да не употребявате вашите сметки за влизане в разнообразни уеб страници. Може да наподобява по-лесно да употребявате съществуващите си сметки за достъп до ново наличие, вместо да настройвате обособен акаунт и ключова дума на самия уебсайт. Но когато вършиме това, информацията за това, което вършиме или четете на уеб страницата, евентуално се споделя с Фейсбук и Гугъл, което може да ви върне услугата и да показа данни назад.

За благополучие има способи да спрете както Фейсбук, по този начин и Гугъл да наблюдават данните ви по този метод. За всеки уебсайт ще желаете да ревизирате избрани функционалности за сигурност – което не би трябвало да отнеме прекалено много време, само че може да разкрие някои изненадващи детайлности.

Ето по какъв начин да извършите инспекция за вашия акаунт в Гугъл

Gmail е елементарен за потребление и комфортен, а когато употребявате браузъра на Гугъл Chrome, функционалностите и приложенията са още по-лесни за консолидиране. Това улеснение идва и с някои провокации, защото платформата ви разрешава да се регистрирате за други сметки, като употребявате своя изчерпателен акаунт в Гугъл.

За да ревизирате за услуги, които може да са свързани, влезте в акаунта си в Гугъл, щракнете върху отбрана от лявата страна и по-късно превъртете надолу до свързани сметки. Това ще разкрие всички сметки, за които преди сте се записали посредством Гугъл. Просто щракнете върху Прекратяване на връзката, с цел да премахнете достъпа. Ако получите отбиване и не можете да прекратите връзката, това също е по план. Ще би трябвало да посетите уеб страницата на трета страна непосредствено и да потърсите указания за преустановяване на връзката сред свързани сметки.

Можете също по този начин да разгледате в допълнение страницата за сигурност на Гугъл и да ограничите кои приложения имат достъп на трети страни до разнообразни аспекти на вашия акаунт в Гугъл, сподели Komando.

Ограничете следенето на персоналните ви данни и във вашия facebook!

Вашият акаунт във Фейсбук е персонална страница, само че това не значи, че приложението би трябвало да споделя детайлности с компании и бизнеси. Според Арт Шейк, създател на CircleIt.com и две платформи за данни, Фейсбук има история на продажба на потребителски данни на рекламодатели. През 2021 година компанията промени името си на Meta и с нови начинания за виртуална действителност в бъдеще могат да бъдат повдигнати още въпроси за дискретност.

„ По създание, в случай че сте във Фейсбук, Instagram или Whatsapp — вие сте стока за Meta “, предизвести Шейх. За да контролирате данните, до които позволявате на Фейсбук достъп, отделете 30 секунди, с цел да влезете във Фейсбук на вашия компютър и проверете за свързани сметки. От там щракнете върху стрелката надолу в горния десен ъгъл, по-късно настройки и дискретност, по-късно изберете настройки. След това можете да щракнете върху приложения и уеб страници от лявата страна.

Можете също да извършите това от вашия iPhone или Android, където ще щракнете върху менюто с три реда, по-късно настройки и дискретност, по-късно настройки. След това на iPhone ще превъртите надолу до позволения, след което докоснете приложения и уеб страници. Ако сте консуматор на Android, ще превъртите надолу до отбрана, по-късно приложения и уеб страници.

Без значение кой способ изберете или кое устройство имате, Фейсбук по-късно прави относително елементарно да избирате кои приложения желаете да изключите.

Инфо: https://bestlifeonline.com/https://pixabay.com/

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР