ВАС върна спора за WC в пловдивския Окръжен съд Съдебната сага

...
ВАС върна спора за WC в пловдивския Окръжен съд
Съдебната сага
Коментари Харесай

Рестарт на делото за парка до хотел „Санкт Петербург”

Върховен административен съд върна разногласието за WC в пловдивския Окръжен съд

Съдебната сага за запазването на парка до хотел „ Санкт Петербург” няма да завърши скоро. Едно от делата, които се водят за зелената повърхност, е за собствеността на остарялата и затворена тоалетна, която попада в частния терен. Административният съд беше отменил безмълвния отвод на Община Пловдив за премахването на WC-то, само че с решение на Върховен административен съд, взето тези дни, делото е върнато в пловдивския съд за ново разглеждане.

Причината за отхвърли на Общината беше, че тоалетната е включена в градския кадастър в допълнение, откакто от сдружението „ Да спасим парка до хотел " Санкт Петербург” настояха да се намерят архивни документи за постройката на общинското дружество „ Чистота”.

По-голямата част от парка с повърхност 16 дка е благосъстоятелност на компания " Парадайс Гардън Резидънс “, която <210> беше продадена от предприемача Георги Гергов. Съответно притежателят искаше тоалетната да бъде отстранена с претекст, че тя от години не се употребява и към този момент е изцяло непригодна. Инвеститорът има желанието да строи и е внесъл заявката от дълго време, още в средата на 2019 година, само че в Общината са го оставили без отговор. Затова притежателите обжалвали мълчалия отвод пред Административен съд - Пловдив и завоюваха разногласието.

На собствен ред Общината е обжалвала пред Върховен административен съд, който върна делото назад в Пловдив с претекст, че има процесуални нарушавания.

В сдружението смятат, че съществуването на общинската благосъстоятелност, т.е. тоалетната, в парка ще избави зелената повърхност от застрояване, за което се бори частният бизнесмен. Преди две години с тази цел в Общината беше изменен и обстоен организационен проект на тази територия.
Свързани вести Общината почисти парка до „ Санкт Петербург “ след единодушие на собственика
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР