ВАС е постановил район “Южен да събори опасна сграда, която

...
ВАС е постановил район “Южен да събори опасна сграда, която
Коментари Харесай

Сигнал: Община Пловдив не изпълнява решение на ВАС, нямала пари?

ВАС е постановил регион “Южен " да събори рискова постройка, която е полуразрушена в резултат на пожар от 2017 година. С тази информация се обади на публицистичния ни телефон читателка на Plovdiv24.bg . Причината за нейното позвъняване е, която е в действителност рискова за преминаващите около нея хора. Тя се намира на улица “Христо Матов " и “Гевгели " в регион “Южен ". 

“През 2020 година Върховен административен съд взема дефинитивно решение, в което се споделя, че кметът на регион “Южен " би трябвало да вкара заповедта от 2017 година, а точно за унищожаване на постройката, според член 195, алинея 6 от Закон за устройство на територията ", твърди нашата читателка.

“Кметът се оправдава и споделя, че няма средства и е възпрепятстван ", добавя тя.

Всъщност към въпросната къща няма даже ленти или някаква предупредителна табела, хората да не минават около нея, защото е рискова и може да се самосрути.

Жената, която съобщи, че живее наоколо, изясни, че мястото се употребява доста постоянно за тоалетна, гледката е отвратителна, както и миризмата. Имало е случаи деца да влизат и да скачат върху останките. “След като има решение да бъде отстранена, то би трябвало да бъде отстранена ", декларира нашата читателка.

Жалбите на живущите наоколо остават без резултат, а фактът, че се намира против Оперативна програма “Жилфонд " е още по-фрапантен. Собственикът на постройката не подхваща никакви дейности, а оттова въпреки всичко минават майки с колички и възрастни, които са трудноподвижни.

“Стените имат съществени пукнатини, а кметът я оставя да се самосрутва ", заключи дамата.

Какво отговори кметът на регион “Южен ", четете в последваща обява.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР