Вървим в правилната посока - така коментираха срещата днес в

...
Вървим в правилната посока - така коментираха срещата днес в
Коментари Харесай

ППДБ и Спаси София”: Не водим разговор за коалиции, а за това как да започне работата на СОС

" Вървим в вярната посока " - по този начин разясниха срещата през днешния ден в Столичния общински съвет от " Продължаваме Промяната - Демократична България и Спаси София ".

Още в границите на тази седмица ще бъде проведена среща, на която ще бъде показана рамката на бюджета, прецизираха от обединяването.

" Изключително е значимо, с изключение на да приказваме за това кой ще бъде ръководител, да разясняваме значимите решение за София, започвайки от бюджета и промените " - посочи Борис Бонев. " За страдание две от огромните групи в Общинския съвет, от ГЕРБ и Възраждане, изобщо не пристигнаха на срещата, макар отправената покана и макар че беше изпратена от по-малките обединения за точно да няма политически конфликти. В последна сметка, диалогът, който водим, не е за обединения, а за това по какъв начин да бъде отпушена работата в Общинския съвет. " - добави Бонев.

По време на срещата бяха изяснени позициите на всяка от присъстващите политически сили по въпросите по отношение на краткотрайно и ротационно председателство. От ПП-ДБ и Спаси София прецизираха, че на този стадий не е реализирано единодушие, само че всеки ясно е декларирал своята позиция, което дава насочна точка за следващи диалози.

От думите им стана ясно, че тонът на срещата е бил градивен, за което са удостоверили и участниците от Синя София и Карлос Контрера от Вътрешна македонска революционна организация. Борис Бонев удостовери, че от Българска социалистическа партия са отказали оферти от ПП-ДБ и Спаси София вид за ротационен ръководител.

" Когато има ротационно председателство, което включва разнообразни политически полюси, това подсигурява форма на съвместен надзор и попречва залитането в една или друга прекаленост, което би могло да се случи, в случай че се подписа единствено дясно-консервативна коалиция или лява коалиция. По този метод ние дадохме опцията да има съвместен баланс сред силите в този мощно фрагментиран Общински съвет. Защо това решение не беше възприето, другите би трябвало да кажат " - добави Бонев.

Относно информацията, че в днешния ден има свикано съвещание на Общинския съвет, Бонев посочи, че поканата е била за информативна среща, не за съвещание, защото по закон към момента сме в хипотезата на първо съвещание, което има една единствената точка в дневния ред, а точно избор на ръководител. Това, което Грети Стефанова, в ролята си на краткотрайно председателстващ съвета, е предложила, е да се съберат съветниците и да разясняват тематиката за Етап II на програмата за саниране на жилищните здания, като стана ясно, че няма предпочитание от страна на останалите политически сили и такава среща няма да се състои.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР