Вървим след събитията“, това признана окръжният прокурор на Стара Загора,

...
Вървим след събитията“, това признана окръжният прокурор на Стара Загора,
Коментари Харесай

Катастрофата с мигранти на АМ „Тракия“: Шофьорът на буса все още се издирва


„ Вървим след събитията “, това признана окръжният прокурор на Стара Загора, откакто през уикенда в злополука на Автомагистрала „ Тракия “ бяха ранени десетки, а един почина. Шофьорът на буса, в който бяха натъпкани хората, избяга и към момента се търси.

Катастрофиралият бус е бил механически нередовен и претрупан с близо два тона над оптималното възможно. А съгласно прокуратурата у нас се залавят на късен стадий.

„ Би следвало съгласно мен персонално да се тръгне в посока усилване защитата на границата “, сподели окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов.

Шофьорът на буса, превозвал 46 души, към момента се търси. Не се удостоверява информацията, че е пакистански жител. Вчера при злополуката почина един от незаконните чужденци, а 32-ма бяха ранени. Сред тях и деца.

„ Те не го познават това лице, те се срещат сега, в който са били качени в микробуса “, сподели прокурор Атанасов.

Проверяваме адреса на притежателя на буса - Велико Митев в Благоевград. От съседи разбираме, че е живял тук чартърен, само че преди повече от 10 години.

„ Аз знам, че го търсят и от полицията, и от всякъде. Много идват. Нямам визия с какво се е занимавал “, сподели съседът на Велико Митев Николай.

Няколко месеца престой в Турция, 3000 евро и 3-4 дни пешком през гори и черни пътища - това претърпява всеки мигрант, решил да премине турско-българската граница.

„ Говорим за проведена престъпност, която работи от територията на Турция до територията на последната европейска страна. Истинските обстоятелства са, че от територията на Турция потеглят емигранти към цяла Европа. България е единствено една допустима дестинация освен това не най-натоварената никога “, сподели служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

По другия случай от уикенда, при който още 46 мигранти бяха хванати още веднъж на Автомагистрала „ Тракия “, е открито, че водачите са се наели да прекарат мигрантите от Карнобат до София за 20 000 лв.. Те са българи и са арестувани.

„ Двамата се съгласяват и на 25-ти против 26-ти към среднощ въпросното лице, трето лице, с неговия персонален автомобил, качва двамата обвинени и ги транспортира наоколо до град Карнобат, където ги чака въпросният микробус “, сподели районният прокурор на Стара Загора Таня Димитрова.

А водачът от злополуката с мигранти към момента се търси. Грози го отнемане от независимост за период от 3 до 15 години и в допълнение обвиняване, поради това, че е избягал от мястото на произшествието.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР