Вървим през един от безбройните коридори на Пушкаш Арена. Скоро

...
Вървим през един от безбройните коридори на Пушкаш Арена. Скоро
Коментари Харесай

Кадифен плац чака националите - в България нямаме такъв терен

Вървим през един от безбройните коридори на " Пушкаш Арена ". Скоро би трябвало да излезем при игрището. Пред нас маджарин. Бил на това място през лятото на 1986 година Но не с цел да гледа Лайош Детари и компания, а за фамозния концерт на " Куин ". Точно тук пяха, беше велико, след това остарелият стадион беше опустошен, споделя индивидът. Един от 70-те хиляди фенове на това удивително музикално събитие.

На мястото на тогавашния Народен стадион, в този момент се издига импозантният " Пушкаш Арена ", на който довечера националният тим на България ще мери сили с маджарите. Три големи етажа в алено, съвременно табло над всеки един от четирите корнера и огромна овална козирка, която покрива всички трибуни. Няма лекоатлетическа писта. Изпипана работа до последния подробност. А теренът? Клишето " килим " тук не важи.
 Илия Груев: Точно поради такива мачове играем футбол, знаем, че можем Илия Груев: Точно поради такива мачове играем футбол, знаем, че можем
У нас за килим минават тревните настилки на " Герена ", в Разград, Бистрица и Стара Загора. Но в Будапеща приказваме за нещо на топ равнище. Като от компютърна игра е. Такъв футболен терен в България няма. Уви. Стадион " Пушкаш Арена " е издигнат в границите на единствено 24 месеца и коства " единствено " половин милиард евро.
 Глас от Унгария: Фаворити сме, само че не можем да ви гледаме отвисоко Глас от Унгария: Фаворити сме, само че не можем да ви гледаме отвисоко
Към днешна дата против това унгарско украшение българската столица може да протегне срамежливо шепа, в която се крият няколко полуразрушени уреди, доста несбъднати цветни скици и един замърсен Национален стадион, на който толкоз години никой не се хвана да измисли и тури най-малко една козирка вид " Олимпико ". Просто да завидиш на унгарците. Благородно. С вяра някой ден и нашата улица да грейне слънчице.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР