Вървим напред, да, бавно, но вървим напред и нека да

...
Вървим напред, да, бавно, но вървим напред и нека да
Коментари Харесай

Йорданова позитивна след поредното отлагане: Вървим бавно напред

" Вървим напред, да, постепенно, само че вървим напред и дано да го приемем като положителен знак. " Това съобщи правосъдният министър Надежда Йорданова след решението на Висш съдебен съвет да отсрочи процедурата по предварително освобождение на основния прокурор Иван Гешев.

Тя не приема спекулациите, че упражняването на правото да апелира незаконосъобразен акт е опит за отсрочване на самото произвеждане. " Нека да приемем като положителен знак от страна на Висш съдебен съвет, че позволява, че могат да бъдат прегледани и отхвърлените от тях учредения по тяхната допустимост и да ги разиска в тяхната систематичност по този начин, както са и изказванията на проф. Янаки Стоилов, само че и моите, разяснява Йорданова пред публицисти.

Тя е уверена, че ще се стигне до спор всъщност. Нека да изчакаме и умерено да преминат всички законови процедури, прикани Йорданова.
 Висш съдебен съвет отново отсрочи дебата за отстраняването на Гешев
Висш съдебен съвет отново отсрочи дебата за отстраняването на Гешев

Този път - поради проблема " Жоси "

Според нея към сегашния миг пленумът на Висш съдебен съвет демонстрира воля да следва законовите процедури . Затова Йорданова разясни, че отговорност на Висш съдебен съвет е да реши до каква степен актуалният основен прокурор извършва условията на Конституцията и надлежно, по подобен метод ли Висш съдебен съвет смята, че той би трябвало да извършва пълномощията си. Република България какъв основен прокурор би трябвало да има, запита правосъдният министър.

Механизмът, с който правосъдния министър разполага, са думите и писмената преписка, сподели Йорданова в отговор на въпрос дали има механизъм, по който да стимулира депутатите да отворят процедура по желание на нов състав на Висш съдебен съвет, инспекторат и даже двама конституционни съдии.

" Аз във всеки случаи, в който съм в Народното събрание, пък и отвън него, непрекъснато приказвам с народните представители, че всички тези процедури са значими и би трябвало да бъдат стартирани и извършени. Писмено съм уведомила и ръководителя на Народното събрание за това какви са рекомендациите на обособеното осъществяване на решенията на Европейския съд по правата на индивида, за това по какъв начин Народното събрание би трябвало да избере парламентарната квота във Висш съдебен съвет - да не избира настоящи прокурори от парламентарната квота ", изясни Йорданова.

Тя добави, че ще продължава да упорства да се стартират процедурите по желание на нов състав на Висш съдебен съвет.
 Демократична България внесоха план за предварително преустановяване на мандата на Висш съдебен съвет
Демократична България внесоха план за предварително преустановяване на мандата на Висш съдебен съвет

Предлагат унищожаване и на кариерните бонуси
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР