Вършец за поредна година приюти бриджори от страната за станалия

...
Вършец за поредна година приюти бриджори от страната за станалия
Коментари Харесай

Вършец отново посрещна турнира по спортен бридж

Вършец за поредна година приюти бриджори от страната за станалия към този момент обичаен Национален шампионат по състезателен бридж, научи организация BulNews.
Сгъстената стратегия от календара на федерацията, както и епидемиологичната конюнктура в страната станаха причина за много камерния състав на надпреварата, само че по тази причина пък качеството и интригата в конкуренцията бяха на положително равнище.
В двойковия и отборния шампионат участваха одобрени имена, в това число и национални състезатели. В двойковия шампионат участваха 9 тандема, а в отборната конкуренция се включиха 4 отбора от Враца, Плевен, София и Вършец. За оспорвания темперамент на битката приказват дребните разлики в резултата на призьорите и в двата шампионата.
И тази година чудесно се показаха състезателите от врачанския клуб Сириус. Те завоюваха извънредно оспорваната конкуренция в отборния шампионат, като изпревариха единствено с 2 мач-точки качествения състав на столичния Перелик. В него също имаше представител на врачанския клуб – Пламен Радойков, който сега живее и се състезава в София.
На трета позиция е тим Чавдар, формиран от една плевенска и една софийска двойка. Този тим също бе покрай първите два, само че неудачното му показване против отбора на домакините от Вършец му попречи да се класира на по-предно място.
Двойковият шампионат бе извоюван от тандема Чавдар Андреев-Олег Петракиев от Плевен с 81 точки. На второ място е врачанската двойка Петко Иванов-Стефан Стоев, която събра единствено с една точка по-малко. На трета позиция със 77 точки са Пламен Радойков и Владислав Испорски от София. На четвърто и пето място са представители на врачанския клуб Сириус, надлежно двойките Любомир Мазнов-Пламен Асенов и Анчо Димитров-Евгени Симеонов.
Турнирът мина при добра организация. Той се организира от община Вършец, със съдействието на клуб Сириус и Веселин Иванов. Финансова поддръжка оказаха и предприемачите Венцислав Радевски, Христо Тачев и Атанас Маджарски.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР