Варшавско кино реши да пусне заседанието на парламента от понеделник

...
Варшавско кино реши да пусне заседанието на парламента от понеделник
Коментари Харесай

Заседанието на парламента в Полша се излъчва в кината: Над 2000 души чакат на опашка за билети

Варшавско кино реши да пусне съвещанието на Народното събрание от понеделник (11 декември) на огромен екран, като билетите са разпродадени и 2000 души чакат " на опашка ". Този интерес е предизвикан от упованието, че някогашният ръководител на Европейския съвет Доналд Туск ще бъде определен за министър-председател на Полша.

Това ще бъде знак за завръщането на Полша към главните европейски трендове след осем години на националистическо ръководство, което съгласно критиците е довело до оттегляне от демокрацията, пише  Reuters .

Критиците настояват, че партията " Право и правдивост " (ПиС) е подкопала независимостта на правосъдната система, трансформирала е държавните медии в пропагандна мрежа и е подклаждала предубеждения против малцинства като имигрантите и ЛГБТ общността.

Полша, която е член на Европейски Съюз и НАТО, е очевидец на невиждан интерес към работата на законодателния орган, откакто изборите на 15 октомври дадоха болшинство на необятен алианс от партии, подкрепящи Европейския съюз, отпред с Туск.

Абонаментите за канала на Камарата в YouTube скочиха внезапно, откогато тя възобнови работата си, и доближиха към 463 000 към 1029 GMT в понеделник.

Някои съвещания привлякоха над един милион фенове на платформата, а едно варшавско кино даже реши да пусне съвещанието от понеделник на огромен екран, което провокира подобен интерес, че към 2000 души се включиха в листата на чакащите за билети.

" Готови, подготвени, напред! ", написа Туск в обществената медийна платформа X, отразявайки възприятието на очакване, което изпитваха неговите поддръжници в деня, който някои дефинираха като най-важния в Полша след рухването на комунизма през 1989 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР