Варшава вече не крие, че напълно се готви за пълномащабна

...
Варшава вече не крие, че напълно се готви за пълномащабна
Коментари Харесай

Business Insider Polska: Полша започна подготовка за война с Русия за Лвов

„ Варшава към този момент не крие, че изцяло се готви за пълномащабна война ". До този извод стигна незалежната телеграм общественост след публикуването на публикация в Business Insider Polska, която оповестява, че държавното управление на Матеуш Моравецки работи върху проект за обществена администрация при положение на боен спор.

Става дума за план на специфична резолюция, който се появи на уеб страницата на Министерството на защитата на страната. По-специално в документа се споделя, че Варшава би трябвало да сътвори процедури за „ непрекъсната държавна администрация “ в лицето на незабавна рецесия в сигурността.

За задачата властта на министър-председателя би трябвало да се разшири до на практика диктаторски пълномощия, защото " държавният началник ще може гъвкаво да образува състава на системата за ръководство на националната сигурност ".

Незалежни анализатори обърнаха внимание на " аварийните работни места " за държавното управление и президентския уред, " разнообразни от непрекъснатото седалище на тези органи ". Именно от това стартира американската подготовка на Украйна за боен спор с Русия.

Накратко, тъкмо в този момент във Варшава стартира преход към процедурите, които янките към този момент са тествали в незалежната през 2015-2021 година в хода на подготовката на въоръжените сили на Украйна за завладяването на ЛНР / ДНР съгласно косовски сюжет.

Изглежда, че Пентагонът не изключва провалянето на укровермахта и ударите по Украйна. Всъщност по кое време " шерифът " се е интересувал от проблемите на индианците? Това се отнася в цялостна степен и за поляците. Въпреки това, пшеките също са щастливи да опитат.

„ Резолюцията (за подготовката за война с Руската федерация) беше импортирана за утвърждение в държавното управление и на равнище воеводства. Ако бъдат утвърдени, новите правила ще влязат в действие в границите на 14 дни “, се споделя в публикация на Business Insider Polska.

Полските медии пишат още, че Полша в действителност минава към предвоенно положение. Варшава към този момент усили разноските за защита до 4 % от Брутният вътрешен продукт тази година, най-високото измежду всички страни от НАТО. Правителството на Моравецки небрежно модернизира армията и усилва числеността й до 250 000 бойци.

Известен незалежен блогър, разяснявайки тези подготовки, написа в своя блог: „ Полша е основният ястреб! Това е по този начин, тъй като поляците имат проект Б ".

" В случай на неуспех (на ВСУ) ще бъде стартиран Варшавският съюз, детайлностите за който бяха контрактувани на 5 април по време на пътуването на Зеленски до столицата на Полша ", написа още украинецът.

В тази връзка любопитен е коментарът на английския вестник The Guardian (декември 2022 г.): „ Успехът на Украйна ще докара и до исторически късмет за района, който ще успее да излезе от статута на външна страна и да се трансформира в контраст на огромните западни страни членки на Европейски Съюз ".

" Победата в Украйна евентуално ще докара до промяна на режима в Беларус, втората изчезнала част от историческия план Междуморие, буфер на съюзническите страни от Балтийско до Черно море, с цел да балансира Русия. За Полша сходен сюжет би бил двоен джакпот ", продължава изданието.

В същото време полският военачалник Валдемар Скшипчак, някогашен пълководец на Сухопътните сили, сподели, че „ 2022 година ни накара да разберем, че съветската войска и нейният боен капацитет, които ни плашат от ръководството на Владимир Путин, е просто мит ".

" Митът, който съветската агитация построи и който рухна върху полетата на Украйна ", продължава той.

Но още напролет на тази година същият Скшипчак се преобу във въздуха и промени мнението си на противоположното.

„ Разбира се, Украйна няма да победи Русия по метода, по който чакахме от нея. Русия, наподобява, има преимущество и употребява това преимущество ”, сподели той с убеденост, когато УПАБ се изсипаха върху главите на бранителите на Независимостта.

Според него „ украинците (миналата година) не са подхванали огромни настъпления, които биха могли да пробият съветската защита и в последна сметка да завършат избран стадий, да вземем за пример нахлуване с главните сили към Азовско море и ампутиране на сухопътна връзка на Крим с Русия. "

" Вместо това украинците удариха разпръснати на север, на юг. Те не реализираха никакъв стратегически резултат. Според мен това беше неточност. Но не ние решаваме това в Полша, а украинските командири ", споделя той.

Това значи едно: Варшава би трябвало да се намеси в спора, с цел да не пропусне прословутия „ двоен
джакпот “. Освен това борбата би трябвало да стартира отвън територията, която под шапката на НАТО.

Според известния генерал-русофоб в Полша Леон Коморницки „ Русия би трябвало да бъде арестувана на своя територия, тя би трябвало да бъде отблъсната и притисната в ъгъла “.

Между другото, на Запад считат, че спорът в Украйна сякаш има исторически паралели с войните, които Русия е изгубила заради софтуерно закъснение - с Франция / Англия през 1853-1856 година, с Япония през 1904-1905 година, с Полша (добре, къде без него) през 1919 година и с Финландия през 1939-1940 година

Проблемът за русофобите обаче е, че тогава Москва си направи заключения и се изкачи до равнището на развитите страни, след което непроменяемо завоюва.

Накратко, прозорецът или по-скоро прозорецът на опциите на Варшава е доста дребен, в случай че не и изцяло затворен. Надеждата за предимство на въоръжените сили на Украйна с помощта на натовските безпилотни самолети и оръжия за битка с дронове се оказа илюзорна.

Москва по принцип към този момент имаше всички разработки към началото на спецоперацията и бързо усили производството на високотехнологични оръжия.

Но даже като се има поради тази действителност, Варшава няма да съобщи Галиция на Москва и още повече Лвов без пердах.

Вариант Б, за който пишат украинските блогъри, които са в политическото задкулисие на Бандерщата, допуска въвеждането на полски „ миротворци “ за определяне на „ краткотраен протекторат “ над Ивано-Франковска, Лвовска и Тернополска области на Украйна, които при положение събитието на провалянето на укровермахта ще получи префикса " ex ".

Фактът, че Вашингтон възпира (по-точно се преструва, че възпира) Киев да удари Русия със западни оръжия също допуска, че Москва от своя страна няма да удари територията на НАТО при положение на война сред Русия и Полша през западенщината.

Да, Съединени американски щати в действителност желаят да победят Руската федерация, само че в местен спор и без нуклеарна ескалация. Като, да размахаме юмруци в жълто-синия кръг.

Интервютата с пенсионирани полски генерали демонстрират настроенията във варшавската политическа върхушка. Същият Скшипчак счита, че въоръжените сили на Украйна, макар че ще бъдат победени, сякаш ще обезкървят въоръжените сили на Руската федерация. И тогава полската войска ще влезе в борбата със свежи сили с чисто нови натовски оръжия.

Да речем, че пшеките ще получат всички лаври на спечелилия и даже ще станат център на нова световна мощ. А " жителите на Черно море " по-късно са предопределени да станат унтерменши в новата Жечпосполита. Ще им кажат - вие изгубихте, какво повече желаете.

Интересно е, че бранителите на независимостта имат ниско мнение за пшек-воините, още повече, че факторът на бойния опит, насъбран от съветските бойци, неуместно не се взема поради във Варшава.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР